Pasaulē
2023. gada 12. maijs, 19:36

Zelenskis: Ukrainas karavīriem pie Bahmutas izdevies atsviest ienaidnieku

Jauns.lv/LETA

Ukrainas karavīriem netālu no Bahmutas Krievijas karaspēku dažos virzienos izdevies atsviest, piektdien pavēstīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, vienlaikus arī Maskava atzīst, ka tās karavīri pametuši atsevišķas vietas šajā rajonā.

"Dzirdējām ziņojumu, ko sniedza ģenerālis Oleksandrs Sirskis, kura vienības ar milzīgām pūlēm apturēja ienaidnieku un dažos virzienos to pat atsvieda," platformā "Telegram" paziņoja Zelenskis.

Nedēļas gaitā pašā pilsēta nevienas pozīcijas nav pamestas, bet Krievijas karaspēkam nodarīti ievērojami zaudējumi, viņa piebilda.

Maskavā Krievijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis sakariem ar presi Igors Konašenkovs atzina, Krievijas karaspēks pametis apvidu uz ziemeļrietumiem no Bahmutas pie Berhivkas ciema, notikušo dēvējot par pārgrupēšanos.

Komentējot Krievijas ministrijas pārstāvja versiju, Krievijas algotņu grupējuma "Vagner" dibinātājs Jevgēņijs Prigožins savukārt skaidroja, ka notikusi nevis Krievijas vienību pārgrupēšanās, bet bēgšana.

Arī vairāki Krievijas kara reportieri un militārie blogeri ziņojuši par Ukrainas karaspēka veiksmīgiem uzbrukumiem Bahmutas reģionā, vienlaikus izskanot pieņēmumiem par ilgi gaidītā Kijivas pretuzbrukuma sākumu.