foto: AFP/Scanpix
Interpols lūdz cilvēku palīdzību Eiropas aukstasinīgāko slepkavību izmeklēšanā
Šajā Interpola 2023. gada 10. maijā publicētajā informatīvajā attēlā redzamas neidentificētu sieviešu sejas rekonstrukcijas, kuras tiek uzskatītas par slepkavību upuriem.
Pasaulē
2023. gada 10. maijs, 11:55

Interpols lūdz cilvēku palīdzību Eiropas aukstasinīgāko slepkavību izmeklēšanā

Jauns.lv

Interpols ir uzsācis operāciju "Atpazīsti mani", lai identificētu Nīderlandē, Beļģijā un Vācijā atrasto 22 sieviešu mirstīgās atliekas, vēsta "Euronews".

Sieviešu mirstīgās atliekas tika atrastas trijās iesaistītajās valstīs vairāku gadu garumā. Nav zināms, kas viņas ir, no kurienes nāk un kāpēc viņu mirstīgās atliekas tika atrastas dažādās vietās.

Daļēji tāpēc, ka mirušās sievietes, visticamāk, bija no citām valstīm, nevis no tās, kur viņas tika atrastas, līdz šim nav bijis iespējams noskaidrot viņu identitāti. Iespējams, ka viņu mirstīgās atliekas tika atstātas tur, kur tās tika atrastas, lai apgrūtinātu kriminālizmeklēšanu. Upuri tika apglabāti improvizētos kapos.

Domājams, ka dažas no sievietēm ir no konkrētiem Austrumeiropas reģioniem, bet citos gadījumos visas iespējas paliek atklātas.

Upura identitātes noskaidrošana galu galā var arī novest pie aizdomās turamā aizturēšanas.

Tomēr operācijas "Atpazīsti mani" galvenais mērķis ir noskaidrot upuru identitāti. Lielākās daļas upuru DNS ir pieejams, lai vajadzības gadījumā varētu noteikt viņu identitāti, veicot salīdzināšanu.

Visu sieviešu atrašanas vieta, notikuma apraksts, pazīmes un foto pieejami šeit.

Jau gadiem ilgi Interpols ir būtiski veicinājis informācijas apmaiņu starp policijas organizācijām par neidentificētām cilvēku mirstīgajām atliekām, izmantojot tā sauktos melnos paziņojumus.

Pēdējos gados ir palielinājies to personu skaits, kas tiek uzskatītas par pazudušām ārpus savas valsts robežām, jo ir palielinājusies globālā migrācija vai cilvēku tirdzniecība.