Pasaulē
2023. gada 24. aprīlis, 11:24

Putins vai dubultnieks? Budanovs atklāj, kas patiesībā brauca uz Ukrainas okupētajām teritorijām

Jauns.lv

To, vai uz laiku okupētās Ukrainas teritorijas Hersonas un Luhanskas apgabalus apmeklēja Krievijas diktators Vladimirs Putins, vai arī viņa dubultnieks, intervijā "RBK-Ukraina" skaidrojis Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas direktorāta vadītājs Kirils Budanovs.

"Jā, aizvakar (intervija ierakstīta 19. aprīlī, - red.) tas (Putina brauciens uz okupētajām teritorijām Hersonas un Luhanskas apgabalā - red.) bija, šķiet," sacīja Budanovs.

Jautāts, vai uz okupētajām teritorijām varēja braukt dubultnieks, viņš atbildēja: "Tas atkarīgs no tā, ko jūs gribat uzskatīt par Putinu."

foto: Ekrānuzņēmums
Kadrs no Putina brauciena uz okupētajām teritorijām Hersonas un Luhanskas apgabalā.

"Jebkurā gadījumā tas bija dubultnieks. Šoreiz, starp citu, kad Putins it kā brauca uz dienvidiem, kā jūs teicāt, viņi vispār nedaudz nenostrādāja, jo katrā diktatora braucienā ir noteikts protokols, ko krievi nekad nepārkāpj. Viņu jāpavada noteiktai lidmašīnai. Šoreiz viņi to bija aizmirsuši. Kļūdas mēdz gadīties," stāstīja Budanovs.

Uz precizējošu jautājumu, vai tomēr Putina dubultnieks apmeklēja okupētās teritorijas, viņš teica: "Jā, apmeklēja."

18. aprīlī Krievijas propagandisti atskaitījās par diktatora Vladimira Putina vizīti Ukrainas okupētajās teritorijās. Tika ziņots, ka viņš pabijis Hersonas apgabalā un Luhanskas apgabalā.

Pirms tam martā Krievijas propagandisti ziņoja arī par Putina "vizīti" Ukrainas okupētajās teritorijās. Toreiz viņš pussalas okupācijas gadadienā pabija Krimā. Kā arī brauca uz Mariupoli.

Kremlis: Putins apmeklējis krievu karavīrus okupētajās Ukrainas teritorijās

Krievijas prezidents Vladimirs Putins otrdienas rītā Ukrainā apmeklējis Krievijas karavīru štābu, kas ir viņa otrais brauciens uz krievu okupētajām teritorijām ...

gallery icon

Spilgtas ainas no Krievijas prezidenta un izslavēta mačo Vladimira Putina ikdienas

Spilgtas ainas no Krievijas prezidenta un izslavēta mačo Vladimira Putina ikdienas

gallery icon