Pasaulē
2023. gada 20. aprīlis, 19:33

VIDEO: "Tu taču esi vīrietis!" Krievijā reklamē dienestu armijā, pazemojot citas profesijas

Jauns.lv

Ar visnotaļ savdabīgu reklāmas video klajā nākusi Krievijas Aizsardzības ministrija. Pievienošanās Ukrainā iebrukušo okupantu karaspēkam tiek reklamēta kā īstu vīru darbs, kamēr citi amati – noniecināti.

“Visiem vīriešiem ir jāiestājas armijā, citas profesijas ir necienīgas!” aptuveni tāds vēstījums ir uztverams no nepilnu minūti garā reklām-rullīša.

Video sākas ar iztēlotu ložmetējnieku pārtikas veikalā, kurš drīz atgriežas savā īstajā, “necilajā” veidolā – kā šī veikala apsargs.

“Vai tad tāds cilvēku aizstāvis tu gribēji būt?” pazib jautājums. “Vai tad tikai šajā ir tavs spēks?” tiek vaicāts pie kadriem ar fitnesa treneri.

Arī taksisti netiek pažēloti. “Vai tad šādu ceļu tu gribēji izvēlēties?” tiek vaicāts.

“Tu taču esi vecis!” nu jau pie okupantu formās ietērptiem reklāmas varoņiem piepeši izlec uzraksts.

Rudens iesaukums obligātajā militārajā dienestā Krievijas pilsētā Ivanovā

Jauniesaucamie krievijas jaunieši iziet medicīnisko pārbaudi Ivanovas rekrutēšanas centrā.

gallery icon

Tad tiek piedāvāts profesionālais dienests Krievijas Federācijas bruņotajos spēkos, solot algu no 204 000 rubļiem (ap 2200 eiro) mēnesī.

Šāds video parādās, gan Krievijai, gan civilizētajai pasaulei gaidot Ukrainas pavasara pretuzbrukumu.

Iepazīstoties ar uzfilmētā materiāla saturu, rodas iespaids, ka izmisums un bažas par ilgi plānotajiem Ukrainas spēku manevriem Kremlī varētu būt ievērojamas.

Nez vai citādos apstākļos reklāmas speciālisti un reklāmdevējs būtu izlēmuši tik agresīvi komunicēt ar auditoriju – saucot viņu profesijas par nevīrišķīgām.