foto: REUTERS/SCANPIX
Bankrotējusi komanda, kurā vēl pirms sezonas Pasečņiks spēlēja kopā ar supertalantu Vembanjamu
Viktors Vembanjama un Anžejs Pasečņiks "Metroplitans 92" rindās.
Basketbols
2024. gada 15. maijs, 20:16

Bankrotējusi komanda, kurā vēl pirms sezonas Pasečņiks spēlēja kopā ar supertalantu Vembanjamu

Jauns.lv/LETA

Francijas basketbola klubs Levaluā Perē "Metropolitans 92", kuru pagājušajā sezonā pārstāvēja 2023. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) drafta pirmais numurs Viktors Vembanjama un latvietis Anžejs Pasečņiks, otrdien pavēstīja Francijas basketbola funkcionāriem par bankrotu.

"Metropolitans 92" saskārās ar finansiālām grūtībām un meklēja gan investorus, gan kluba pircējus, taču tie netika atrasti, un komanda vairs neturpinās dalību turnīros.

Pagājušajā sezonā Vembanjama palīdzēja "Metropolitans 92" sasniegt Francijas līgas finālu, kurā ar 0-3 tika atzīts "Monaco" pārākums.

Daļu sezonas pērn Levaluē Perē vienībā aizvadīja Pasečņiks, kurš desmit mačos vidēji izcēlās ar 5,8 punktiem un 2,9 atlēkušajām bumbām.

Pēc Vambanjamas došanās prom no Levaluā Perē vienības šosezon pasliktinājās arī kluba rezultāti. "Metropolitans 92" Francijas čempionātā ar četrām uzvarām 34 spēlēs ierindojās pēdējā pozīcijā 18 komandu konkurencē un zaudēja vietu spēcīgākajā līgā.

Levaluā Perē klubs kopš tā dibināšanas 2007. gadā vienu reizi uzvarēja Francijas kausa izcīņā un vienu reizi kļuva par Francijas Superkausa ieguvēju.