Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
“Donbass Devushka” - bijusī ASV kareive tiek turēta aizdomās par prokrieviskā profila uzturēšanu sociālajos tīklos
foto: Telegram @Donbass Devushka
"Donbass Devushka" Telegram profila foto.
Pasaulē

“Donbass Devushka” - bijusī ASV kareive tiek turēta aizdomās par prokrieviskā profila uzturēšanu sociālajos tīklos

Jauns.lv

ASV pilsone Sāra Bīlsa, kura savulaik dienējusi ASV Jūras spēkos, administrējusi Telegram kanālu “Donbass Devushka” (“Donbasa meitene”  - red.). Viņas Telegram, Twitter, YouTube un Spotify konti ir iesaistīti dezinformācijas izplatīšanā un slepenu Pentagona dokumentu nopludināšanā, vēsta “The Wall Street Journal”.

“Donbass Devushka” - bijusī ASV kareive tiek turēt...

37 gadus vecā Bīla līdz 2022. gada novembrim dienējusi par avionikas tehniķi.

Kanālā, kurā viņa ir administratore, no skandalozās Pentagona dokumentu noplūdes parādījās vismaz četri Pentagona dokumenti. Tie palika nepamanīti līdz 2023. gada 5. aprīlim, kad tie parādījās Donbasa Devushka sociālajos tīklos, bet jau rediģēti – ar samazinātiem Krievijas armijas zaudējumiem Ukrainā.

Telegram kanālam “Donbass Devushka” ir vēl 14 administratori visā pasaulē. Viņu pārvalda administratori "Krievijas ebrejietes no Luganskas" vārdā.

Bīlsa neatzīst, ka būtu izplatījusi slepenus Pentagona dokumentus. Tajā pašā laikā viņas kontos tika pārdotas preces ar Krievijas armijas un “Vagner” simboliku, kuru pārdošanas ieņēmumus tika solīts pārskaitīt Krievijas iebrucējiem.

7.aprīlī kļuva zināms par vērienīgu slepenu Pentagona dokumentu nopludināšanu ar informāciju par Ukrainas Bruņoto spēku pretuzbrukumu. Saskaņā ar šiem datiem  ASV vadība esot skeptiska pret Ukrainas operāciju teritoriju atbrīvošanai no Krievijas iebrucējiem.