foto: AP/Scanpix
Izskan versija, kad Kristaps Porziņģis varētu atgriezties "Celtics" sastāvā; liepājnieks trenējas arvien aktīvāk
Komandā tiek uzskatīts, ka Kristaps Porziņģis laukumā varēs atgriezties jau Austrumu konferences finālcīņu laikā.
Basketbols
2024. gada 18. maijs, 12:30

Izskan versija, kad Kristaps Porziņģis varētu atgriezties "Celtics" sastāvā; liepājnieks trenējas arvien aktīvāk

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Paredzams, ka Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Bostonas "Celtics" latviešu spēlētājs Kristaps Porziņģis izlaidīs pirmās divas Austrumu konferences finālcīņas, piektdien paziņoja ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis.

Vodžnarovskis, atsaucoties uz saviem informācijas avotiem, vēsta, ka pirmās divas sērijas spēles latvietim nāksies izlaist, taču komandā tiek uzskatīts, ka Porziņģis laukumā varēs atgriezties jau šīs sērijas laikā.

Porziņģis savainojumā iedzīvojās "play off" pirmās kārtas ceturtajā mačā ar Maiami "Heat", latviešu basketbolistam sastiepjot labās kājas ikru muskuli.

Informācijas avoti ziņo, ka Porziņģis arvien aktīvāk trenējas laukumā, lai varētu atgriezties spēlē konferences finālā, taču viņam vēl ir nepieciešams laiks, lai atgrieztos spēlē.

"Celtics" pretiniekos būs Ņujorkas "Knicks" un Indiānas "Pacers" dueļa uzvarētāji. Šobrīd rezultāts sērijā ir 3-3. Izšķirīgā spēle notiks svētdien.

Porziņģa atgriešanās laukumā tiek uzskatīta par vissvarīgāko nosacījumu, lai "Celtics" varētu izcīnīt čempiona titulu.

Porziņģi pēc viņa savainojuma ir aizstājis 37 gadus vecais Els Horfords, kurš trešdien guva 22 punktus, izcīnīja 15 atlēkušās bumbas, sakrāja piecas rezultatīvas piespēles un bloķēja trīs metienus.

Pamatturnīrā Porziņģis šosezon aizvadīja 57 spēles, vidēji mačā izceļoties ar 20,1 gūto punktu, 7,6 izcīnītām bumbām zem groziem, 2,0 rezultatīvām piespēlēm un 1,9 bloķētiem metieniem. Savukārt Horfords 65 mačos vidēji spēlē guva 8,6 punktus, izcīnīja 6,4 atlēkušās bumbas, sakrāja 2,6 rezultatīvas piespēles un bloķēja vienu metienu.

"Celtics" ar bilanci 64-18 bija labākā komanda pamatturnīrā, izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 4-1 pieveica Maiami "Heat", bet otrajā ar 4-1 - Klīvlendas "Cavaliers" komandu.

Latvietis četros nepilnos "play off" mačos vidēji spēlē ir guvis 12,3 punktus, izcīnījis 5,0 bumbas zem groziem, sakrājis 1,8 rezultatīvas piespēles un bloķējis 1,5 pretinieku metienus.

Iepriekšējās sezonas finālsērijā Denveras "Nuggets" ar 4-1 uzvarēja Maiami "Heat" un pirmo reizi vēsturē izcīnīja NBA čempiontitulu.