Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pasaulē

VIDEO: tiesa piespriedusi smieklīgu sodu Putina partijas biedram, kurš notrieca sešgadnieku un aizlaidās

Jauns.lv

Pērn Krievijas pilsētas Tatarskas (Novisibirskas apgabals) rajona padomes deputāts Sergejs Mamontovs ar automašīnu notrieca sešus gadus vecu bērnu un aizbēga no notikuma vietas.

VIDEO: tiesa piespriedusi smieklīgu sodu Putina pa...

Novosibirskas apgabala tiesa atkārtoti izskatīja konkrēto krimināllietu, kurā figurē nu jau bijušais deputāts Mamontovs.

Saskaņā ar Krievijas Izmeklēšanas komitejas reģionālā departamenta informāciju šis Vladimira Putina partjas “Vienotā Krievija” pārstāvis tika atzīts par vainīgu pēc Krievijas Kriminālkodeksa 125. panta.

Mamontova sods – desmit mēneši piespiedu darba, no darba algas ieturot 15% valsts labā. Arī no partijas politiķis ir ticis izstumts, informē “Komersant”.

Zīmīgi, ka pagājušā gada decembrī tiesa vispār lēma izbeigt krimināllietu pret bijušo deputātu saistībā ar pušu izlīgumu, taču prokuratūra lūdza atcelt lēmumu un lietu izskatīt atkārtoti.

Pagaidām nav zināms, vai aizstāvība spriedumu pārsūdzēs.

Sabrauca un aizmuka, neizsaucot neatliekamo palīdzību

Incidents notika pagājušā gada 30. oktobrī Tatarskas pilsētā Novosibirskas apgabala rietumos.

Saskaņā ar izmeklētāju sniegto informāciju Sergejs Mamontovs nogriezās no ceļa uz daudzdzīvokļu mājas pagalmu, kur viņš uzbrauca sešus gadus vecam zēnam, kurš pakļuva zem automašīnas bampera.

Video ir redzams, kā politiķa auto pilnībā pārbrauc pāri bērnam. Viņš izkāpj, noplāta rokas cietušā priekšā un aizbēg.

Notikuma vietu politiķis pameta, neizsaucot ne neatliekamo palīdzību, ne ceļu policiju.

Bērns, kurš guva sasitumus un nobrāzumus, vēlāk tika hospitalizēts. Zināms, ka izmeklēšanas laikā Mamontovs zēna mātei izmaksāja kompensāciju – viena miljona rubļu apmērā (ap 12 000 eiro).

Iepriekš Sergejs Mamontovs bija izcietis 11 diennakšu arestu, kas pienākas saskaņā ar Krievijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 12.27. panta 2. daļu (ceļu satiksmes negadījuma vietas pamešana).

Sergejs Mamontovs pats nolika deputāta mandātu un tika sodīts arī no partijas puses – izslēdzot viņu no “Vienotās Krievijas” rindām.