foto: Pixabay.com
Kremlī ierēdņiem liek atbrīvoties no iPhone
Pasaulē
2023. gada 21. marts, 06:38

Kremlī ierēdņiem liek atbrīvoties no iPhone

Jauns.lv/LETA

Krievijas prezidenta administrācijas darbiniekiem rekomendēts līdz aprīlim atteikties no iPhone, atsaucoties uz Kremļa diktatora Vladimira Putina administrācijai tuvu avotu, raksta "Kommersant".

Tiek norādīts, ka šī informācija ierēdņiem nodota marta sākumā.

Pēc avota teiktā, "Apple" tehnikas lietošanas aizliegums attieksies arī uz ierēdņiem, kas nodarbojas ar iekšpolitiku reģionālajās administrācijās.

Pēc masu mediju informācijas, Krievijas ierēdņiem varētu iepirkt jaunus telefonus "Apple" tehnikas vietā. Tie varētu būt Krievijas "analogi" uz "Aurora" operētājsistēmas bāzes. Krievija to saista ar "drošības apsvērumiem".

Kas notiek Krievijā

Iepriekš vēstīts, ka Maskavā tiesa piespriedusi 14 dienu administratīvo arestu 40 gadus vecajam Jurijam Samoilovam pēc panta par "armijas diskreditāciju", jo kāds metro pasažieris viņa telefona ekrānā pamanījis "armiju diskreditējošus" attēlus un izsaucis policiju, laikrakstam "Novaja gazeta" pavēstīja aizturētā brālis Nikolajs Lučenkovs.

Kā radiniekus informējis Samoilovs, viņš aizturēts piektdienas rītā, jo kāds metro pasažieris viņa telefona ekrānā pamanījis attēlus, kurus varasiestādes uzskata par "armiju diskreditējošiem", un izsaucis policiju.

Policijas darbinieki pēc dažām metro pieturām pienākuši pie Samoilova un viņu aizveduši.

Pēc tam drošības struktūru pārstāvji pārskatījuši aizturētā mobilo telefonu un sastādījuši protokolu par ekstrēmistisku materiālu izplatīšanu.