foto: EPA/Scanpix
"Vagner" savās rindās sācis vervēt bijušos neiropsihiatrisko dispanseru pacientus
Apsargs ieiet "Vagner" algotņu galvenajā mītnē Sanktpēterburgā.
Pasaulē
2023. gada 7. marts, 19:05

"Vagner" savās rindās sācis vervēt bijušos neiropsihiatrisko dispanseru pacientus

Jauns.lv

Uzņemšanai dienestā privātajā militārajā grupējumā "Vagner" psihiatra un narkologa izziņas nav nepieciešamas, vēsta "The Moscow Times".

Tiek ziņots, ka vienā no privātajām militārajām grupējuma grupām sociālajos tīklos ievietots sludinājums, ka tagad, lai stātos dienestā "Vagner", nav nepieciešamas psihiatra un narkologa izziņas, kā arī fluorogramma. Informāciju, ka ir gatavi uzņemt dienesta cilvēkus, kuri ārstējas psihoneiroloģiskajā dispanserā, apstiprināja arī paši vervētāji.

Viens no žurnālistiem brīvprātīgā aizsegā sazinājās ar algotņu grupējuma uzticības tālruni un teica, ka ir ārstējies psihoneiroloģiskajā dispanserā nervu sabrukuma dēļ. Atbildot uz to, viņš saņēma formālu instrukciju ar prasībām darbā iekārtotajiem ar ierosinājumu patstāvīgi izvērtēt sevi pēc tās: "Iepazīstieties ar instrukcijām, ja viss ir kārtībā, mēs jūs gaidām."

Instrukcijā teikts, ka grupējums neņem cilvēkus, "kuri slimo ar smagām slimībām, kas traucē veikt uzdevumus, kuri cieš no narkotiku atkarības, kā arī tos, kuri ir atveseļojušies no B un C hepatīta". Tikmēr izziņas nav vajadzīgas, un, ierodoties nopietnas medicīniskās apskates vietā, viņi veic tikai ātro asins analīzi un urīna testu uz narkotikām.

"VKontakte" grupā kraso prasību samazināšanos dienesta pretendentiem vervētāji skaidro, sakot "lai noņemtu nevajadzīgu birokrātiju".

Saskaņā ar ASV Kara studiju institūta (ISW) analītiķu paziņojumu, "Vagner" cīņās par Bahmutu zaudējuši visefektīvākās vienības.

Prigožins nobažījies par savām algotņu vienībām

"Vagner" dibinātājs Jevgēņijs Prigožins nule kā paziņojis, ka Ukrainas armija pie Bahmutas iedzen viņa vienības lamatās.

Ukrainas aizstāvji izveidojuši vairākus grupējumus "Vagner" algotņu bloķēšanai un ielenkšanai, sūrojās Prigožins.

Viņš atzina, ka šobrīd "klauvē pie visām durvīm", lai glābtu savus karotājus, bet Krievijas vadība viņu nedzird.

Agresorvalsts Bahmutā zaudējusi piecas reizes vairāk karavīru nekā Ukraina

Uz katru Ukrainas karavīru, kurš gājis bojā, aizstāvot Bahmutu, okupanti zaudējuši vismaz piecus cilvēkus.

Kāda NATO amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma, CNN sacīja, ka attiecība pieci pret vienu ir saprātīga aplēse, kas balstīta uz alianses izlūkdatiem.

Neskatoties uz labvēlīgo attiecību, viņš norādīja, ka Ukraina cieš ievērojamus zaudējumus pilsētas aizsardzībā.

Ukrainas amatpersonas vairākkārt ir paziņojušas, ka nodara Krievijai lielus zaudējumus, kad Maskava mēģina ieņemt Bahmutu.