foto: Ekrānuzņēmums no Twitter
Bildēs nevesels un uzblīdis – kas notiek ar Čečenijas līderi Kadirovu?
Izskanējis, ka viņu pie dzīvības šobrīd uztura speciāli atlasītu ārstu konsīlijs, kurā neietilpst Krievijas speciālisti. Tiem Kadirovs neuzticoties.
Pasaulē
2023. gada 2. marts, 12:45

Bildēs nevesels un uzblīdis – kas notiek ar Čečenijas līderi Kadirovu?

Jauns.lv

Jau kādu laiku publiskajā telpā tiek runāts par to, ka Vladimira Putina kaismīgais padotais, Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs, iespējams, iedzīvojies pamatīgās veselības problēmās.

Par pamatu šādām runām kalpo virkne fotogrāfiju sociālajos tīklos, kurās svarā pieņēmušos Kadirovu var atpazīt teju vai tikai pēc medaļām pie viņa militāristiskā apģērba.

Konkrētie foto tapuši visnotaļ savādā pasākumā, kura ietvaros Čečenijas līderis būtībā pats sev piešķīra un saņēma paša nesen ieviesto Čečenijas varoņa medaļu.

Ramzana Kadirova autoparks

gallery icon

Ar šīm bildēm pietika, lai sociālajos tīklos sāktos plašas un nerimstošas diskusijas par Kadirova veselības stāvokli.

Tostarp izskanējis, ka viņu pie dzīvības šobrīd uztura speciāli atlasītu ārstu konsīlijs, kurā neietilpst Krievijas speciālisti. Tiem Kadirovs neuzticoties. Tiek runāts arī par iespējamu saindēšanu.

foto: AP/Scanpix
Šādi Ramzans Kadirovs izskatījās pērn 29. martā.

Saskaņā ar šīm pagaidām apstiprinājumu neguvušajām teorijām, Kadirova pašreizējais izskats skaidrojams ar problēmām, kas skar nieres.

Tiek arī vilktas paralēles starp Kadirova pašreizējo ārieni un faktu, ka viņš nepiedalījās nevienā no Vladimira Putina nesenajiem slavas celšanas pasākumiem – nedz Putina uzrunā Federālajai sapulcei 21. februārī, nedz arī pompozajā koncertā “Lužņikos”, nākamajā dienā.

Taču pastāv arī pieņēmums, ka Čečenijas galva meklē veidus kā, neizpelnoties lieku uzmanību, distancēties no Krievijas pašlaik ieņemtā kursa.

Ramzans Kadirovs par Čečenijas līderi kļuva pēc sava tēva Ahmada Kadirova nāves 2004. gadā. 

Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs aizsargtērpā aprauga Covid-19 pacientus

gallery icon

Līdz tam Kadirovs bija tēva paramilitārās struktūras (“kadiroviešu”) līderis.

Krievijai masveidā iebrūkot Ukrainā, drīz vien loma šajā konfliktā atradās arī Kadirova militāristiem, kuri gan līdz šim vairāk ir izpelnījušies varmāku un “TikTok” personību slavu, nevis karotāju reputāciju.

Ir arī ziņas, ka Kadirova karotāji izmantoti, lai atturētu un sodītu tās Krievijas spēku vienības, kuras kaujaslaukā grasās atkāpties.