foto: REUTERS/SCANPIX
“Atbrīvo Leopardus, Vācija!” Ļaudis sašutuši par Vācijas vilcināšanos nodot Ukrainai tankus
Vācijas vilcināšanās izraisījusi sašutumu daudzu cilvēku vidū gan Latvijā, gan citviet Eiropā.
Pasaulē
2023. gada 20. janvāris, 23:46

“Atbrīvo Leopardus, Vācija!” Ļaudis sašutuši par Vācijas vilcināšanos nodot Ukrainai tankus

Jauns.lv

Piektdien, 20. janvārī, Vācijas pilsētā Ramšteinā notikušajā Ukrainas Aizsardzības kontaktgrupas sanāksmē tā arī netika pieņemts lēmums par Vācijā ražoto tanku "Leopard" piegādēm Ukrainai, paziņoja Vācijas aizsardzības ministrs Boriss Pistoriuss. Tas izraisījis sašutumu daudzu cilvēku vidū gan Latvijā, gan citviet Eiropā.

Vācija gan attaisnojoties norādīja, ka grasās piešķirt militāro palīdzību viena miljarda eiro apmērā, tomēr tas nav tas, ko gaidījuši daudzi cilvēki.

Latvijā “Twitter” lietotāji steidza paust savu neapmierinātību ar Vācijas vilcināšanos.

"Šķiet ka Vācija gluži kā Krievija Austrumeiropas valstis uzskata tikai par tādu vēsturisku nejaušību un pagaidu valstīm," norāda kāds "Twitter" lietotājs.

"Vācija melo. PRETĪGI," izteicās cits "Twitter" lietotājs.

"Vācija....reāli mīkstie un vāja tauta," sapīcis par Vācijas lēmumu bija kāds cits "Twitter" lietotājs.

"Varbūt, ja mēs visi uzvilksim kaut ko īpaši šmarīgu un leopardīgu un uztaisīsim kaut kādu flashmob, varbūt tad Vācija iedos Ukrainai tos Leopardus?" vaicā ukraiņu aktīviste Dana Isarova.

"Es nesaprotu Vāciju. Viņiem joprojām ir trauma par 2.PK nodarījumiem, vai viņi vienkārši negrib dot Leopard tankus Ukrainai 🇺🇦 Vai baidās, ka Krievija uzskatīs, ka Vācija viņiem uzbrūk?" vaicā kāda cita "Twitter lietotāja.

Arī Vācijā notikušas plašas demonstrācijas, kurās piedalījās gan ukraiņu bēģļi, gan vācieši, protestējot pret atlikto Vācijas valdības lēmumu Ukrainai nodot “Leopard” tankus.

Demonstranti pulcējās arī pie Vācijas kanclera Olafa Šolca biroja, pieprasot aktīvāku rīcību. Košs komentārs bija kādā “Twitter” ierakstā: “Atbrīvo Leopardus, Vācija!”