Pasaulē
2022. gada 14. septembris, 16:20

Karalienes Elizabetes II pēdējam lidojumam tiešsaistē līdzi sekojis rekordliels cilvēku skaits

Jauns.lv

Lidmašīna, kas pārvadāja karalienes Elizabetes II zārku, uzstādījusi visu laiku visvairāk tiešsaistē izsekotā lidojuma rekordu.

Saskaņā ar aviācijas izsekošanas vietni “Flightradar24”, aptuveni pieci miljoni cilvēku tiešsaistē sekoja līdzi, kad mūžībā aizsauktās karalienes zārks 13. septembrī tika nogādāts no Edinburgas uz Londonu.

Šis skaitlis ir iegūts no diviem avotiem — 4,79 miljoni cilvēku sekoja lidojumam “Flightradar24” vietnē un mobilajā lietotnē, bet 296 000 cilvēku vēroja lidmašīnas lidojumu vietnē “YouTube”.

foto: AP/Scanpix
Karalienes Elizabetes II zārks nogādāts Londonā

Iepriekš “skatītākā lidojuma” rekords piederēja ASV Pārstāvju palātas spīkeres Nensijas Pelosi pretrunīgi vērtētajai vizītei Taivānā pagājušajā mēnesī. Viņas ceļojumam uz Taipeju līdzi sekoja aptuveni 2,9 miljoni cilvēku.

Karalisko gaisa spēku lidmašīna, kurā atradās karalienes zārks, lidojumā pavadīja vienu stundu un 12 minūtes. Tā nolaidās “RAF Northolt” militārajā gaisa spēku bāzē apmēram 10 kilometru no Hītrovas lidostas.

“Flightradar24” darbinieki zināja, ka karalienes pēdējais gaisa ceļojums varētu kļūt ārkārtīgi populārs, tomēr, pat neskatoties uz to, gala rezultāts pārsteidzis arī viņus.

"Šis tūlītējais, milzīgais lietotāju pieaugums pārsniedza to, ko bijām gaidījuši," norāda vietnes komunācijas direktors Īans Petčeniks. "Kopumā mēs apstrādājām 76,2 miljonus pieprasījumu, kas saistīti tikai ar šo lidojumu — tā bija jebkura lietotāja darbība, piemēram, noklikšķināšana uz lidojuma ikonas, noklikšķināšana uz lidmašīnas informācijas kreisajā sānu lodziņā vai iestatījumu pielāgošana."

Viņš prognozēja, ka šī konkrētā lidojuma meklēšanas rekords paliks nemainīgs "ilgu laiku".

Mūžībā aizsauktās karalienes Elizabetes II zārks nogādāts Edinburgas katedrālē

Pirmdien pagājušajā nedēļā mūžībā aizgājušās Lielbritānijas karalienes Elizabetes II zārks ieradās Edinburgā. Ceļā uz katedrāli to pavadīja visi četri karalienes ...

gallery icon

Jauns.lv jau ziņoja, ka šķirsts ar Lielbritānijas nelaiķa karalienes Elizabetes II mirstīgajām atliekām trešdien Londonā tiks pārvests no Bakingemas pils uz Vestminsteras zāli. Šajā ceļā karalienes šķirtu pavadīs karalis Čārlzs III, viņa dēli un citi karaliskās ģimenes locekļi.

Publiska atvadu ceremonija, kuras gaitā cilvēki varēs pienākt pie nelaiķes šķirsta, sāksies plkst.17 un turpināsies līdz pirmdienai plkst.6.30 - karalienes bēru dienai.

Cilvēki Londonā godina mūžībā aizgājušo karalieni

Ar asarām acīs šorīt pie Bekingemas, Vindzoras un Balmorālas pils pulcējās tūkstošiem cilvēku, lai noliktu ziedus un godinātu karalieni Elizabeti ...

gallery icon

“Flightradar24” ir viens no populārākajiem lidmašīnu izsekošanas rīkiem. Vietne sāka darboties Zviedrijā 2006. gadā un kļuva publiski pieejama pēc trīs gadiem. Tās pirmais nozīmīgais popularitātes lēciens notika 2010. gadā, kad Islandes vulkāna Eijafjadlajegidla izvirdums pārtrauca un novirzīja tūkstošiem lidojumu visā Eiropā un Ziemeļamerikā.

Pirms Pelosi vizītes Taivānā skatītākā lidojuma rekords piederēja opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija 2021. gada lidojumam atpakaļ uz Krieviju.