Pasaulē
2022. gada 29. augusts, 16:04

VIDEO: "Atmaksas laiks!" Ukraiņi sāk Hersonas atbrīvošanu no krievu okupantiem

Jauns.lv

Nedēļām ilgi gaidītais Ukrainas bruņoto spēku pretuzbrukums dienvidu pilsētas Hersonas atbrīvošanai no krievu okupantiem, šķiet, ir uzņēmis jaunus apgriezienus.

Sociālajos tīklos ap pulksten 14.00 sāka parādīties videomateriāli, kuros it kā esot redzams Ukrainas bruņoto spēku uzbrukums Hersonas ziemeļos no okupantu skatpunkta.

Kādā no videoklipiem vīrietis, kurš, saskaņā ar aprakstu, ir krievu karavīrs, apgalvo, ka “ukraiņi šauj ar visu, kas pieejams”.

Tikmēr citos videomateriālos redzamas it kā krievu pamestas un ukraiņu pārņemtas pozīcijas ar tajās atstāto bruņojumu.

Kopējais stāsts ir par to, ka Ukrainas aizstāvji it kā pārrāvuši pirmo okupantu aizsardzības līniju ceļā uz Hersonu.

Konfliktam līdzi sekojošie eksperti un Ukrainas puse gan tikmēr aicina nesteigties ar secinājumiem par Hersonas tuvumā notiekošo, lai arī apstiprina – darbošanās šajā virzienā notiek.

Cilvēki "Saulespuķu ceļā" atzīmē Ukrainas neatkarības dienu

gallery icon

Triecieniem pakļautas vairākas krievu bāzes

Saskaņā ar Ukrainas medija “Hromadske TV” rīcībā esošo informāciju, tostarp trīs anonīmiem avotiem Ukrainas bruņotajos spēkos, šodien tā dēvētās “Doņeckas tautas republikas” 109. strēlnieku pulks ir pametis savas pozīcijas pēc Ukrainas aizstāvju apšaudes.

Parādās arī ziņas par elektroapgādes traucējumiem Hersonā – Krievijas medijos šo skaidro ar “avāriju elektrostacijā”.

Saskaņā ar papildu informāciju, ap pulksten 14.00 elektroapgāde esot atjaunota.

Tiek arī ziņots par Ukrainas spēku veiktu apšaudi pa Berislavas autorūpnīcas teritoriju, kur okupanti bija izvietojuši tehniku un personālu. Tur esot izcēlies liels ugunsgrēks.

Ukrainas bruņoto spēku runas persona Natālija Gumeņuka tikmēr medijiem apstiprinājusi – Ukrainas spēki ir sākuši pretuzbrukumus vairākos punktos valsts dienvidos.

Tikmēr Krievijas pretgaisa aizsardzības sistēma cenšas aizsargāt ap pilsētu ieņemtās pozīcijas:

Triecieniem bijušas pakļautas krievu bāzes jau minētajā Berislavā un Nova Kahovkā.

Jāpiebilst, ka pēdējā mēneša laikā Ukrainas spēki, izmantojot ASV raķešu sistēmas HIMARS tiltu satriekšanai, faktiski atgrieza Hersonā un tās tuvumā dislocētās okupantu vienības no Krievijas loģistikas sistēmas, kas būtiski ierobežo šo vienību spēju izdzīvot.

Manāma sajūsma ir jūtama arī sociālajos tīklos, kur ļaudis gavilē, reaģējot uz šodien ievietotajiem videoklipiem, kuri it kā filmēti Hersonas pusē.

“Atmaksas laiks!” šodienas pavērsienu tiecas raksturot vairums.

Taču gan Ukrainas puse, gan arī starptautiskie eksperti gan aicina pagaidām nesteigties ar paziņojumiem par to, kā norit valsts dienvidos uzsāktās militārās aktivitātes.

Iepriekš tika ziņots, ka Hersonu laikus pametuši Krievijas spēku komandieri.