Pasaulē
2022. gada 12. augusts, 05:26

Elitāri īpašumi ASV un meita – ASV pilsone: Krievijas aizsardzības ministra Šoigu vietnieka noslēpumi

Jauns.lv

Luksusa apartamenti ASV, Maiami dzimušas meitas, no kurām vismaz vienai ir arī ASV pilsonība un miljoni kabatā. Neizklausās pēc apraksta augstai Krievijas Aizsardzības ministrijas amatpersonai, taču izrādās, ka tā tas ir.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina opozicionāra Alekseja Navaļnija komanda publicējusi aptuveni 11 minūšu garu video, kurā atklāta virkne pagalam neglaimojošu detaļu par šobrīd amatā esošo Krievijas aizsardzības ministra Sergeja Šoigu vietnieku Alekseju Krivoručko.

Izrādās, bijušais ieroču ražotāja “Kalašņikov” īpašnieks no neticami greznas civilās dzīves pa šiem gadiem nav īsti adaptējies valsts amatam, kas paredz nēsāt militāro formastērpu.

Navaļnija komanda noskaidrojusi, ka Krivoručko, esot augstajā amatā, sistemātiski ar valsts maku iepērkas pašam pietuvinātajās ieroču firmās un tādējādi turpina pelnīt milzīgu naudu.

Žurnālistu galvenais atklājums gan ir Kremļa amatpersonai nu pagalam nepiedienīgā situācija ar Krivoručko meitām.

Izdevies noskaidrot, ka abas reizes datumos, kad Krivoručko sievai dzimušas meitas, ģimene ir devusies uz Maiami, ASV, pēcāk atlidojot atpakaļ.

Bērnam dzimstot ASV teritorijā, tam pienākas tiesības tikt pie ASV pilsonības. Zināms, ka vismaz viena Krievijas Aizsardzības ministrijas amatpersonas meita pie tādas arī tikusi.

Arī pati Krivoručko sieva – Jekaterina Krivoručko – savulaik zināmu laiku dzīvojusi ASV.

Sešu gadu laikā pirms kļūšanas par Šoigu vietnieku (2018. gadā), Krivoručko ASV pabijis 26 reizes, vairumā gadījumu lidojot uz Maiami.

Tur, kā izrādās, ir piereģistrēta viņam piederoša firma “5256 Fisher Island Drive LLC”, kurai attiecīgi pieder ļoti elitārs dzīvoklis neaptverami skaistā namā, kuru Navaļnija komanda arīdzan uzmeklēja.

Tā vērtība - teju pusmiljards rubļu (8 miljoni eiro).

Firmas nosaukums gan daudz ko pasaka priekšā – tā faktiski nosaukta ar adresi, kurā atrodams greznais ASV dzīvokļu namu komplekss.

Tikt pie īpašuma uz šīs salas, protams, nav viegli, taču nebūt ne vieglāk ir kaut vai nokļūt uz tās.

Bagātnieku dzīvošanai radītā sala ir pieejama vien ar privāto peldlīdzekli vai gaisa kuģi. Turklāt salas apsardze nepiederīgos nemaz neielaiž.

Savulaik uz salas dzīvojušas tādas popkultūras ikonas kā Džovanni Versače, Madonna, Džūlija Robertsa un... Šoigu vietnieks Aleksejs Krivoručko.

Spriežot pēc Navaļnija komandas uzietās informācijas, Krivoručko šos apartamentus izmantojis līdz pat brīdim, kad kļuvis par Aizsardzības ministra vietnieku. Pēcāk apartamenti pārdoti.

Tad Krivoručko sācis savu uz papīra salīdzinoši necilo valsts amatpersonas algu tērēt, iepērkot lērumu dārgu īpašumu turpat Krievijā.

Lieki piebilst, ka pašreizējais Krievijas uzsāktais karš Ukrainā tādiem kā Krivoručko savulaik ir nesis milzīgus ienākumus, kurus viņi, kā vēsta Navaļnija Korupcijas apkarošanas fonda komanda, ir labprāt tērējuši “rezerves dzimtenē – rietumvalstīs”.