foto: AFP/Scanpix
Austrijas eksministre, kura savās kāzās dejoja ar Putinu, "nāves draudu" dēļ pametusi valsti
Kneisla savās kāzās dejoja ar Putinu
Pasaulē
2022. gada 6. jūlijs, 16:02

Austrijas eksministre, kura savās kāzās dejoja ar Putinu, "nāves draudu" dēļ pametusi valsti

Jauns.lv

Bijusī Austrijas ārlietu ministre Kārina Kneisla, kura savās kāzās dejoja ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu, pametusi valsti, ziņo "The Washington Post".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šīs ziņas Kneisla apstiprinājusi arī Krievijas ziņu aģentūrai RIA Novosti. Politiķe bijusi spiesta pamest dzimteni saņemto nāves draudu dēļ.

Putins ierodas Austrijas eksministres Kneislas kāzās un uzdejo ar līgavu

Bijusī Austrijas ārlietu ministre Kārina Kneisla, kura savās kāzās dejoja ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu, pametusi valsti, ziņo "The Washington ...

gallery icon
17

"Jā, visu laiku, tāpēc es pametu Austriju. Noteikti ne pēc pašas gribas," viņa atbildēja uz jautājumu, vai saņem draudus un kāpēc pameta valsti. Vienlaikus Kneisla nepaskaidroja, ar ko šie draudi saistīti.

Ar viņu iepriekš sazinājās arī "The Washington Post" korespondents, kuram Kneisla norādījusi, ka "intervijas nesniedz", bet emigrējusi "nāves draudu" dēļ.

Zināms, ka šī gada maija vidū Eiropas Parlaments pieņēma rezolūciju, aicinot bijušos Eiropas politiķus atstāt amatus Krievijas uzņēmumos. Saskaņā ar rezolūcijas projektu šis aicinājums bija adresēts bijušajam Vācijas kancleram Gerhardam Šrēderam un Karīnai Kneislai, kura 2021. gadā ieguva amatu Krievijas enerģētikas kompānijas "Rosņeftj" direktoru padomē.

20. maijā Kneisla amatu "Rosņeftj" pametusi.

Zināms, ka 2018.gadā Kneislas vārds nonāca mediju virsrakstos, jo uz viņas kāzām ar dāvanu ieradās Putins. Medijos pēc tam tika publicētas fotogrāfijas, kurās abi redzami dejojam.

57 gadus vecā Kneisla bija Austrijas ārlietu ministre konservatīvās Tautas partijas līdera Sebastiāna Kurca pirmajā valdībā no 2017. līdz 2019.gadam.

Putins ierodas Austrijā

Krievijas prezidents Vladimirs Putins otrdien ieradies Austrijā, uzsākot pirmo ārvalstu vizīti pēc inaugurācijas savam ceturtajam termiņam valsts galvas amatā.

gallery icon
79
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās