Pasaulē
2022. gada 22. jūnijs, 15:26

Salūstot nosēšanās mehānismam, lidmašīna Maiami avarē un aizdegas liesmās. VIDEO

Jauns.lv

Pirmdien lidostā Maiami, ASV, nosēžoties avarējusi lidmašīna, kurā atradās vairāk nekā 100 pasažieri. Piezemēšanās brīdī sabojājies lidaparāta šasijas mehānisms, un tā izskrējusi cauri nelielai ēkai un lidostas sakaru tornim un slīdējusi pa asfaltu ar lidaparāta apakšdaļu, līdz aizdegusies liesmās.

Kā ziņo ārvalstu mediji, pēc negadījuma slimnīcā nogādāti trīs cilvēki. Lidmašīnā atradās 126 pasažieri un 11 apkalpes locekļi.

Kā ziņo ASV Federālā aviācijas pārvalde, lidmašīnas šasija jeb daļa, ko izmanto braukšanai un trieciena mīkstināšanai nolaižoties, esot sabojājusies.

Lidaparāts pieder zemo cenu aviokompānijai “Red Air”, kas dibināta pagājušajā gadā Dominikānas Republikā.

Kadros, kas uzņemti no lidosta skrejceļa, redzama lidaparāta priekšējā daļa satriekta gabalos, kamēr tā kreisais spārns ir liesmās, pārvēršoties melnu dūmu mākonī. Ap lidmašīnas degošo spārnu redzami sapinušies sakaru torņa metāli.

“Es domāju, ka nomiršu,” telekanālam “CBS Miami” sacīja lidmašīnas pasažiere Paola Garsija. “Mans blakus bija vecs vīrs, un es viņu apskāvu. Tas bija šausmīgi.”

Pasažieris Balo Delgado gan atzinis, ka paniku ātri nomainīja pārliecība par drošību, redzot glābēju komandu darbā. “Panika, gandrīz panika. Patiesībā tā bija briesmīga pieredze, bet, kā jau teicu, es jūtos droši. Tas notika aptuveni vienu minūti, un tad pa logu jau varēja redzēt, kā glābēji dara savu darbu.”

Ugunsdzēsēji ātri ieradās notikuma vietā un aplēja degošo spārnu ar liesmu slāpējošām putām. Lidmašīna piezemējās pulksten 17:38, un minūti vēlāk jau izbrauca ugunsdzēsēju brigādes.

Maiami lidostas pārstāvis sacīja, ka avārijas dēļ aizkavējušies reisi.

Tēmas