foto: Jakub Szymczuk / Twitter
Levits ar Baltijas valstu un Polijas prezidentiem ieradies vizītē Kijivā
(no kreisās) Lietuvas prezidents Gitans Nausēda, Igaunijas prezidents Alars Kariss, Latvijas prezidents Egils Levits, Polijas prezidents Andžejs Duda.
Pasaulē
2022. gada 13. aprīlis, 14:26

Levits ar Baltijas valstu un Polijas prezidentiem ieradies vizītē Kijivā

Jauns.lv

Baltijas valstu un Polijas prezidenti šodien, 13. aprīlī, Kijivā tiksies ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, apstiprināja Valsts prezidenta Egila Levita kancelejā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Baltijas un Polijas līderi šodien ierodas Kijivā, lai tiktos ar Ukrainas prezidentu.

Pašlaik plašāku informāciju par tikšanos kancelejā nevarēja sniegt.

Savukārt bijušais Latvijas prezidents Valdis Zatlers, trešdienas rītā TV3 raidījumā "900 sekundes" komentējot pēkšņi izziņoto valsts prezidentu vizīti uz Kijivu, sacīja, ka tas saistīts ar drošības apsvērumiem.

"Mums ir darīšana ar ļoti nekaunīgu pretinieku, kur dažādas provokācijas var būt, arī diversijas," sacīja Zatlers, piebilstot, ka šādu vizīšu izziņošana pēdējā brīdī ir normāla prakse.

Pēc viņa paustā, ja mēs paši nepiesargāsim sevi un savu prezidentu, tad nekas labs no tā nesanāks.

"Bet šī vizīte, kur tieši Krievijas kaimiņvalstu vadītāji ierodas Kijivā, ir ļoti būtiska. Tas ir signāls, ka mēs nebaidāmies, ka mēs esam ar Ukrainu. Ir zināma analoģija ar Baltijas valstu un Polijas prezidentu vizīti Gruzijā, kas faktiski radīja pagrieziena punktu karā," uzskata bijušais prezidents.

Jau ziņots, ka otrdienas vakarā Polijas pilsētā Žešovā tikušies Baltijas valstu un Polijas prezidenti, lai pārrunātu palīdzības sniegšanas iespējas Ukrainai, liecina Levita ieraksts mikroblogošanas vietnē "Twitter".

Prezidenti tikušies un diskutējuši par to, kā reģionam vislabāk atbalstīt Ukrainu, aizstāvoties pret Krievijas agresiju. "Katram no mums ir ko piedāvāt," uzsver Levits.

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda pēc tikšanās tviterī norādījis, ka ir jāstiprina NATO austrumu flanga drošība, jāatbalsta Ukrainas uzņemšana Eiropas Savienībā, kā arī jānosaka stingrākas sankcijas pret Krieviju. "Vienotība ir mūsu spēks," akcentē Nausēda.

Kā ziņots, Krievijas armija Ukrainā iebruka 24.februārī, kopš tā laika valstī notiek aktīva karadarbība - okupanti mērķtiecīgi nogalina ne tikai karavīrus, bet arī mierīgos iedzīvotājus.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās