Pasaulē
2022. gada 6. aprīlis, 19:00

“Tādu reakciju negaidīju,” internets pamatīgi soda Vācijas krievu, kurš Berlīnē organizēja “Z” atbalsta braucienu

Jauns.lv

Vācijas galvaspilsētā Berlīnē kāds vietējais krievu izcelsmes autoservisa īpašnieks izdomāja, ka būtu labi noorganizēt Krievijas karogiem un kareivīgiem lozungiem izrotātu spēkratu atbalsta braucienu Putina agresijai Ukrainā. Tieši tajā dienā pasaule uzzināja par zvērībām, kuras okupanti pastrādāja Bučā. Kamēr Berlīnes vietvara neizdarīja neko, lai vietējā krievu automehāniķa šovinisma izpausmes apturētu, internets viņam, šķiet, nepiedos.

“Kauna izbrauciens” – tā 3. aprīlī notikušo spēkratu parādi nodēvēja britu medijs “The Guardian”.

Tās ietvaros Berlīnē, gaišā dienas laikā virkne kāda autoservisa atbalstītu autovadītāju izbrauca Vācijas galvaspilsētas ielās ar plīvojošiem Krievijas karogiem un līdzīgu atribūtiku.

Saskaņā ar organizatoriem brauciens noticis ar mērķi piesaistīt sabiedrības uzmanību naidam pret krievu tautības cilvēkiem, kurš Vācijā it kā pieņemoties spēkā.

Taču realitātē Eiropas Savienības centrā pa ielām braukāja mašīnas ar PSRS un “Z” simboliku, kā arī dažādiem kareivīgiem saukļiem, kuri pilnīgi skaidri pauda atbalstu Krievijas agresijai Ukrainā.

Tika arī dziedātas krievu patriotiskās dziesmas.

Kopumā pasākumā piedalījās 900 personas ar 400 automašīnām, ziņo “The Guardian”. Auto brauciens iepriekš tika saskaņots.

Sašutumu par Berlīnes mēra Franciskas Gifejas lēmumu – ko tādu atļaut dienā, kad pasauli satricinājušas ziņas no Bučas – pauda Ukrainas vēstnieks Vācijā Andrijs Melniks.

Krievu okupantu atbalstītāju biznesam Vācijā grūti laiki

Kā galvenais pasākuma organizators tiek piesaukts iepriekš Krievijā dzīvojušais Kristians Freiers.

Konkrētais kungs savu auto bija pat izdekorējis ar Dāvida zvaigzni un jautājumu “Vai mēs būsim nākamie?” tādējādi paužot bailes, kurp novedīšot naids pret krieviem Vācijā, ziņo “The Guardian”.

Taču pēcāk Berlīnē bāzētā krievvalodīgo TV kanāla “OstWest” intervijā kā pasākuma līdz-organizators viņam blakus nostājas kāds krievu izcelsmes vīrietis vārdā Igors.

Šajā intervijā gan stāsts jau bija par to, ka Berlīnes vietvaras pieļauto okupantu zvērību svinēšanas rīkotājus sodīt bija ņēmušies sociālo tīklu lietotāji.

Konkrētās firmas “Autoservice Westa” “Google” lapa tika pārpludināta ar traģiskām fotogrāfijām no Bučas Ukrainā, un tā vērtējums drīz vien noslīdēja līdz vienai zvaigznei:

foto: Ekrānuzņēmums no "Google"
foto: Ekrānuzņēmums no "Google"
Šādi nu izskatās Krievijas okupantu atbalsta brauciena organizatoru uzņēmuma "klātbūtne" iekš "Google".

Jāpiebilst, ka šāda uzmanība konkrētam uzņēmumam internetā, turklāt, pazeminot tā reitingu iekš “Google Maps reviews & ratings”, nudien ietekmē tā dzīvotspēju.

Lej krokodila asaras?

Līdzīga vēršanās pret brauciena organizatoru autoservisu nu ir novērojama arī sociālajos tīklos.

“Instagram” ieraksti kompānijas oficiālajā kontā ir pārpildīti ar komentāriem, kuros abi Krievijas okupantu atbalstītāji tiek lamāti par fašistiem:

foto: Ekrānuzņēmums no "Instagram"
Autoservisa "Instagram" saturu arī pārpildījuši kritiski komentāri, kuros krievu biznesmeņi Vācijā dēvēti par fašistiem.

Sarunā ar TV kanālu “OstWest” abi vīrieši stāsta, ka “šādu reakciju nebija gaidījuši”, un, ka, ja zinātu par to, kas noticis Bučā, auto izbraucienu nemaz nerīkotu.

Pēc video sižeta noskatīšanās, pārliecība par abu teikto gan līdz galam neveidojas.

Abi stāsta, ka Bučā “ir notikusi traģēdija”, bet nenorāda, ka to būtu izraisījis Krievijas karaspēks:

Pēc Bučas pilsētas atbrīvošanas no Krievijas karaspēka uz ielām atklājas okupantu kara noziegumi [Brīdinām - nepatīkami skati!]

No Krievijas spēkiem atbrīvotās Kijivas apgabala Bučas pilsētas ielās visur guļ līķi, cilvēki nogalināti ar šāvienu pakausī, lai gan daudzi ...

gallery icon
20

Bez tā – brauciens, kurā faktiski pulcējās simtiem Krievijas agresijas atbalstītāju, tika organizēts laikā, kad krievu okupantu taktika Ukrainā pasaulei jau sen nebija noslēpums.

Vienlaikus abi neizlaiž iespēju piebilst, ka šobrīd bez apstājas uz darba telefonu saņem zvanus nu jau vairs ne no klientiem, bet sašutušiem cilvēkiem, kuri apsauc automehāniķus par neliešiem un draud tiem.

Dažus šādus zvanus okupantu atbalsta brauciena rīkotāji arī atrāda TV kamerām, neveikli mēģinot atbildēt zvanītājiem.

Jaunākajam par Krievijas iebrukumu Ukrainā seko līdzi Jauns.lv teksta tiešraidē.