Pasaulē
2022. gada 2. aprīlis, 22:15

No okupantiem atbrīvotajā Bučas pilsētā atklājas Putina kara noziegumi - uz ielām cits pēc cita mētājas civiliedzīvotāju līķi [Brīdinām, nepatīkami skati!]

Jauns.lv / LETA

No Krievijas spēkiem atbrīvotajā Kijivas apgabala Bučas pilsētā masu kapos jau apglabāti gandrīz 300 cilvēki, bet galīgais civilo upuru skaits vēl nav apzināts, sestdien ziņu aģentūrai AFP pastāstījis pilsētas mērs Anatolijs Fedoruks.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc viņa teiktā, pilsētas ielās visur guļ līķi, cilvēki nogalināti ar šāvienu pakausī, lai gan daudzi nēsājuši ap roku baltu apsēju, lai parādītu, ka ir neapbruņoti. Agresori šāvuši gan uz vīriešiem, gan sievietēm, nošauto vidū ir arī kāda gadus 14 veca zēna līķis.

Pēc Bučas pilsētas atbrīvošanas no Krievijas karaspēka uz ielām atklājas okupantu kara noziegumi [Brīdinām - nepatīkami skati!]

No Krievijas spēkiem atbrīvotās Kijivas apgabala Bučas pilsētas ielās visur guļ līķi, cilvēki nogalināti ar šāvienu pakausī, lai gan daudzi ...

gallery icon
20

Daļa no viņiem nogalināti, kad mēģinājuši pāri Bučankas upei nokļūt Ukrainas spēku kontrolētajā teritorijā.

Pilsētas ielās vēl redzamas automašīnas, kurās apšautas veselas ģimenes - bērni, sievietes, vīrieši, sirmgalvji, sacījis mērs.

AFP korespondents sestdien vienā vienīgā Bučas ielā saskaitījis divdesmit cilvēku līķus.

Visus upurus vēl nav iespējams apglabāt, jo pilsēta, kas atradusies agresoru rokās gandrīz mēnesi, vispirms jāattīra sapieriem. Tam būs vajadzīgas trīs vai četras dienas, norādījis Fedoruks.

Televīzijas žurnālists Dmitrijs Komarovs, kas viens no pirmajiem ieradās atbrīvotajā Bučā, stāstījis, ka mīnu pilsētā ir ļoti daudz, tās izliktas gan ielās, gan bērnu rotaļlaukumos; mīnētas arī dzīvojamo namu durvis.

Jaunākajam par Krievijas iebrukumu Ukrainā seko līdzi Jauns.lv teksta tiešraidē.

Ukrainas pilsētas Bučas iedzīvotāji evakuējas kopā ar četrkājainajiem mīluļiem - suņiem un kaķiem

gallery icon
9

 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās