foto: Vida Press
Krievijas īstenotajā karā Ukrainā bojā gājis jau 121 bērns
Ukraiņu bēgļi Mostiskā, netālu no Polijas robežas.
Pasaulē
2022. gada 23. marts, 09:38

Krievijas īstenotajā karā Ukrainā bojā gājis jau 121 bērns

Jauns.lv / LETA

Krievijas karaspēks Ukrainā kopš iebrukuma sākuma 24.februārī nogalinājis jau 121 bērnu un 167 bērni ir ievainoti, trešdien paziņojusi Ukrainas Ģenerālprokuratūra.

Visvairāk bērnu nogalināti un ievainoti Kijivas apgabalā - 61, Harkivas apgabalā reģistrēts 41 Krievijas karaspēka uzbrukumos ievainots vai nogalināts bērns, Doneckas apgabalā - 40, Černihivas apgabalā - 32, Mikolajivas apgabalā - 24, Kijivas pilsētā - 16, gan Žitomiras, gan Hersonas apgabalā tādu ir 15, savukārt Sumu apgabalā - 14 bērni ievainoti vai nogalināti Krievijas karavīru darbības rezultātā.

Doneckas apgabalā Krievijas karaspēks turpina apšaudīt pilsētas un dzīvojamos rajonus, kur atrodas civiliedzīvotāji.

17.martā krievu karavīri nežēlīgi nogalināja daudzbērnu ģimenes tēvu viņa 14 gadus vecā dēla acu priekšā. Puisis tika sašauts. Tas notika, kad viņi devās pēc humānās palīdzības un medikamentiem uz okupētās Kijevas apgabala pilsētas Bučas centru, jo ģimenes mājā gandrīz divas nedēļas nebija gāzes, elektrības un ūdens.

22.marta vakarā Krievijas karaspēka raidīts šāviņš trāpīja augstceltnei Luhanskas apgabala Rubižnē, nogalinot trīs cilvēkus, arī divus bērnus.

Kara bērni: pašas spēcīgākās fotogrāfijas no Krievijas agresijas Ukrainā

gallery icon

Krievijas veiktā bombardēšanā un apšaudēs sabojātas 548 mācību iestādes, no kurām 72 ir pilnībā sagrautas. Visvairāk izglītības iestādes cietušas Doneckas, Harkivas, Mikolajivas, Sumu, Kijivas, Hersonas un Černihivas apgabalos, kā arī Kijivā.

Tāpat posts nodarīts vairāk nekā 40 bērniem veidotām institūcijām, arī veselības iestādēm, mākslas skolām, sporta objektiem un bibliotēkām.

Ukrainas Ģenerālprokuratūra uzsvēra, ka šie dati nav galīgi, jo, turpinoties apšaudēm, nav iespējams pārbaudīt visu valsts teritoriju, jo īpaši pagaidu okupētajās vietās.