foto: REUTERS/SCANPIX
Krievijas skolās būs mācību stunda par "specoperācijas Ukrainā nepieciešamību"
Raķetes sprādziens Kijevā.
Pasaulē
2022. gada 3. marts, 06:43

Krievijas skolās būs mācību stunda par "specoperācijas Ukrainā nepieciešamību"

Jauns.lv / LETA

Visās Krievijas skolās ceturtdien paredzēta mācību stunda par tā sauktās "specoperācijas Ukrainā nepieciešamību", ziņoja Krievijas Izglītības ministrija un ziņu portāls "Meduza".

Viskrievijas atklātajā mācību stundā "Miera aizstāvji" skolēniem tiks stāstīts par tā saukto "atbrīvošanas misiju Ukrainā" un par tās nepieciešamību.

Skolēniem stāstīs par to, "kādus draudus rada NATO" un kāpēc "Krievija cēlusies aizstāvēt Doņeckas un Luganskas tautas republiku mierīgos iedzīvotājus".

Krievijas Izglītības ministrija arī solīja palīdzēt tikt skaidrībā par to, kā "atšķirt patiesību no meliem milzīgajā informācijas, fotogrāfiju un videoierakstu plūsmā, ar kuriem ir pārpilns internets".

"Meduza" ziņoja, ka stundu vadīs televīzijas raidījumu vadītāja Sofija Homenko, Viskrievijas tautas frontes centrālā štāba loceklis Deniss Polunčukovs un par militārās vēstures ekspertu dēvētais Pjotrs Iškovs.

Kara sāpes un izmisums: cilvēki Ukrainā spiesti pamest mājas un savus mīļos

gallery icon
39

Krievijas varasiestādes ir pasludinājušas par "viltus ziņām" jebkuru informāciju, kas atklāj Ukrainā pastrādātos kara noziegumus, civiliedzīvotāju slepkavošanu, krievu ciestos zaudējumus un ukraiņu tautas pretestību iebrucējiem.

Krievijā pat aizliegts pret Ukrainu uzsākto karu saukt par karu vai iebrukumu, vai jebkurā citā piemērotā vārdā. Visi Krievijas mediji ir spiesti lietot diktatora Vladimira Putina uzspiesto eifēmismu - "specoperācija".

Cilvēki visā pasaulē nosoda Krievijas agresiju Ukrainā

Solidarizējoties ar ukraiņu tautu, cilvēki visā pasaulē izgājuši ielās, protestējot pret Krievijas prezidenta Vladimira Putina īstenoto agresiju Ukrainā.

gallery icon
50