Cilvēki visā pasaulē nosoda Krievijas agresiju Ukrainā

Solidarizējoties ar ukraiņu tautu, cilvēki visā pasaulē izgājuši ielās, protestējot pret Krievijas prezidenta Vladimira Putina īstenoto agresiju Ukrainā.

gallery icon
Pasaulē
2022. gada 25. februāris, 13:27

Solidarizējoties ar Ukrainu, cilvēki visā pasaulē nosoda Putina agresiju

Jauns.lv

Solidarizējoties ar ukraiņu tautu, cilvēki visā pasaulē izgājuši ielās, protestējot pret Krievijas prezidenta Vladimira Putina īstenoto agresiju Ukrainā.

“Bloomberg” ziņo, ka protestā pie ANO ēkas Ņujorkā piedalījās ap 500 cilvēku. Aktīvisti devušies ielās arī citās ASV pilsētās, tostarp Vašingtonā, Losandželosā un Čikāgā.

Lielbritānijā cilvēki ar plakātiem un karogiem stāvējuši pie Krievijas vēstniecības un Dauningstrītas Londonā.

Protestā Spānijas galvaspilsētā Madridē piedalījās arī “Oskarotais” aktieris Havjers Bardems. Portālam “Reuters” viņš stāstīja: “Es esmu šeit, lai apliecinātu savu nosodījumu Krievijas Federācijas karadarbībām pret Ukrainu.”

“Tas ir iebrukums. Tas pārkāpj Ukrainas pamattiesības uz teritoriālo suverenitāti, starptautiskās tiesības un daudzas citas lietas,” stāsta aktieris.

Polijā aktīvistu skaits pārsniedza vairākus tūkstošus. Dalībnieki aicināja ļaut Ukrainai pašai izlemt, vai tā vēlas kļūt par NATO un Eiropas Savienības dalībvalsti.

Pie Krievijas vēstniecības Rīgā kaunina Putinu un pauž atbalstu Ukrainai

Vairāk nekā 150 cilvēku šovakar pulcējušies pie Krievijas vēstniecības Rīgā, nosodot un aicinot pārtraukt tās karaspēka īstenoto uzbrukumu Ukrainai.

gallery icon

Arī Rīgā vairāk nekā 150 cilvēku pulcējās pie Krievijas vēstniecības, nosodot tās karaspēka īstenoto uzbrukumu Ukrainai.

Dienas gaitā dažādos laikos notikušās akcijas apmeklēja arī politiķi, tostarp Eiropas Parlamenta, Rīgas domes, Saeimas deputāti, kā arī atsevišķi ministri.

Policija pilnībā izprotot satraucošo situāciju un nekādā veidā neliekot šķēršļus iedzīvotāju vēlmei paust atbalstu Ukrainai, taču aicina to darīt, nepārkāpjot Latvijas valstī noteiktos likumus.

Krievijas spēku radītais posts Ukrainā

Sociālajos tīklos sāk parādīties arvien vairāk foto un video no apdzīvotām vietām Ukrainā, kur pēc Krievijas veiktām apšaudēm iedzīvotājiem atklājas ...

gallery icon

Kā vēstīts, Putins ceturtdien paziņoja, ka Krievija sāk militāru uzbrukumu Ukrainai.

Īsi pēc tam televīzijas kanāls "Doždj" vēstīja, ka no dažādām Ukrainas pilsētām, tostarp no Kijevas pienāk ziņas par sprādzieniem.

CNN, atsaucoties uz Ukrainas Iekšlietu ministriju, ziņoja, ka sprādzieni Kijevā esot raķešu triecieni.

Jaunākajiem notikumiem par Krievijas iebrukumu Ukrainā vari sekot līdzi Jauns.lv teksta tiešraidē.

Ukrainas karoga krāsas apvij Rīgu

Reaģējot uz pēdējās diennakts notikumiem, un paužot stingru atbalstu un solidaritāti Ukrainas tautai, ceturtdien, 24.februārī, Brīvības piemineklis, Rātsnams, Kongresu nams, ...

gallery icon