foto: scanpix
"Radi jau noskatījuši pagrabu, kur slēpties!" - Latvijas iedzīvotāji tviterī izsaka bažas par saviem tuvajiem Ukrainā
Ukraiņi bailēs pamet Kijevu.
Pasaulē
2022. gada 24. februāris, 14:15

"Radi jau noskatījuši pagrabu, kur slēpties!" - Latvijas iedzīvotāji tviterī izsaka bažas par saviem tuvajiem Ukrainā

Jauns.lv

“Brālēns ir iestrēdzis Ukrainas austrumos, jo gaisa satiksme ir apstājusies. Radi Čerņigovā jau noskatījuši pagrabu, kur slēpties, ja sāksies pilsētas bombardēšana. Māsīcai kaut kad tūliņ jādzemdē un ome gan jau sēž virtuvē uz krēsla ar lūgšanu krellēm un dragā Tēvreizi uz riņķi,” sociālajā tīklā “Twitter” raksta Bērnu klīniskās universitātes (BKUS) slimnīcas ārste Dana Isarova. 

Šī rīta pavērsieni Ukrainā likuši vietējiem iedzīvotājiem masveidā pamest galvaspilsētu Kijevu un pierobežas apgabalus. Ukrainā ir saknes arī daudzu Latvijas valstspiederīgo ģimenēm. 

Sociālajā tīklā “Twitter” iedzīvotāji dalās ar saviem stāstiem par to, kas šobrīd notiek ar viņu radiniekiem. BKUS ārste Dana Isarova piemin, ka viņas brālēns ir ukrainis un lidojis no vienas Ukrainas pilsētas uz austrumu daļu komandējumā ar lidmašīnu. Šobrīd nav zināms, kā atrisinājusies situācija. Tikmēr kāda “Twitter” lietotāja Renāte raksta, ka viņas sešus gadus vecā māsa ar pamāti iekārtojušas pagrabu Čerņigovas bombardēšanas gadījumā, un gaida zemo startu, lai fiksi slēptos.

“Nu nē, tas ir apraksts no kādas vēsturiska kara romāna, nevis 2022. gada,” pauž vēl kāda sociālā tīkla lietotāja Rita. 

“Mēs, šeit Latvijā, raudam, visu dienu kamols kaklā. Nevar neko padarīt. Cik traki ir tur! Lai Dievs palīdz!” – saka Baiba. 

Iedzīvotāji steidz aktīvi izteikt atbalstu Ukrainai, pie saviem vēstījumiem pievienojot mirkļbirkas un Ukrainas karoga emotikonas. 

Pārpildīti metro un sastrēgumi uz šosejām - kara pirmajā dienā ukraiņi bailēs pamet Kijivu

Vladimirs Putins ceturtdien negaidīti teica runu Krievijas telekanālā "Rossija-24", paziņojot, ka Krievija ir sākusi "militāru operāciju" Ukrainā, un aicinot Ukrainas ...

gallery icon

Jau vēstīts, ka ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien, 24. februārī, teica negaidītu runu Krievijas televīzijā, paziņojot par "militāru operāciju" Ukrainā un aicinot Ukrainas armiju "nolikt ieročus". "Es esmu pieņēmis lēmumu par militāru operāciju," sacīja Putins neilgi pirms plkst.6 (plkst.5 pēc Latvijas laika). Neilgi pēc tam sāka pienākt ziņas, ka Ukrainas pilsētās dzirdamas eksplozijas.

Krievijas spēku radītais posts Ukrainā

Sociālajos tīklos sāk parādīties arvien vairāk foto un video no apdzīvotām vietām Ukrainā, kur pēc Krievijas veiktām apšaudēm iedzīvotājiem atklājas ...

gallery icon