Pasaulē
2022. gada 18. februāris, 14:10

Atlantijas okeānā deg kuģis ar luksusa automašīnu kravu

Jauns.lv

Atlantijas okeānā dreifē aizdedzies un apkalpes locekļu pamests 200 metru garš kravas kuģis, uz kura atrodas automašīnas, tostarp luksusa klases, raksta CNN.

Kuģis "Felicity Ace" aizdedzies trešdien. Uz tā atrodas automašīnas, tostarp "Porsche" un "Volkswagen" markas spēkrati.

Kuģis bijis ceļā no Emdenas Vācijā uz Deivisvilu Rodailendā, ASV.

Ugunsgrēka izcelšanās brīdī kuģis atradies 90 jūras jūdžu uz dienvidrietumiem no Portugāles Azoru salām, teikts Portugāles jūras spēku trešdien izplatītajā paziņojumā.

foto: VIA REUTERS
Degošais kuģis joprojām dreifē Atlantijas okeānā

Visi 22 kuģa apkalpes locekļi izglābti. Portugāles jūras spēki publicējuši video, kurā redzama no helikoptera veiktā glābšanas operācija.

Panamā reģistrēto "Felicity Alice" apkalpo Japānas kuģniecības kompānija "Mitsui O.S.K. Lines".

"Porsche" apstiprināja "CNN Business", ka vairākas uzņēmuma automašīnas izvietotas uz kuģa, un izplatītāji šobrīd sazinās ar klientiem, kuru automašīnas atrodas uz liesmu pārņemtā kravas kuģa.

Viens no klientiem ir arī amerikāņu auto žurnālists un raidījumu vadītājs Mets Farhs, kurš pastāstīja, ka uz klāja esot arī viņa pasūtītais 2022. gada "Porsche Boxster Spyder". 

"Dīleris apstiprināja, ka mana automašīna kopā ar vismaz duci citu transportlīdzekļu, ko viņi gaidīja, atrodas uz šī kuģa," sacīja Farhs. "Viņiem nebija nekādas papildu informācijas, izņemot apstiprinājumu, ka mana automašīna ir uz kuģa. Viņi solīja, ka, tiklīdz "Porsche Cars North America" būs jebkāda veida plāns, kā rīkoties, viņi man par to pastāstīs."

Arī "Volkswagen" klienti gaida automašīnas, kas atrodas uz degošā kravas kuģa.

Saskaņā ar "Associated Press" datiem, "Felicity Ace" var pārvadāt vairāk nekā 17 000 tonnu kravas, tātad pat tūkstošiem automašīnu.

Portugāles jūras spēki informē, ka ugunsgrēks joprojām turpinās un pamesto kravas kuģi uzrauga patruļkuģis.