Pasaulē
2022. gada 8. februāris, 15:39

Ļaudis uzjautrinās par Makrona un Putina sarunu pie anormāli liela galda

Jauns.lv

Pirmdien vizītē Maskavā ieradās Francijas prezidents Emanuels Makrons, kurš tikās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Abi vairāk nekā piecas stundas garajā sarunā apsprieduši dažādus svarīgus jautājumus, tostarp Krievijas attiecības ar Ukrainu, tomēr soctīklu lietotāju uzmanību vairāk pievērsa neierasti milzīgais galds, pie kura abi valstu līderi apspriedušies.

Cilvēki bija neizpratnē, kā, sēžot tik tālu vienam no otra, prezidenti spējuši apspriesties. Citi pieļauj, ka Krievija rūpīgi ievēro sociālās distancēšanās ieteikumus.

Asprāši ķērušies pie foto un video apstrādes programmām, uzjautrinoties par neparasto skatu.

"Starp Putinu un Makronu ir lielāks attālums nekā starp Krievijas spēkiem un Ukrainas robežu," trāpīgi joko kāds "Twitter" lietotājs.

Zināms, ka pēc sarunām ar Makronu Putins paziņojis, ka Krievija darīs visu, lai rastu kompromisus ar Rietumiem krīzē saistībā ar Ukrainu. Viņš atzīmēja, ka ir pateicīgs Francijas prezidentam par viņa centieniem, meklēkot kopīgu risinājumu šajā jautājumā.

"Tāpēc viņš mani sešas stundas pēc kārtas moka ar jautājumiem, garantijām, risinājuma variantiem. Es uzskatu, ka tā ir cēla misija. Esmu viņam pateicīgs par to, ka viņš pieliek tādas pūles," sacīja Putins.

Putins sacīja, ka vairāki priekšlikumi, kurus Makrons izteicis sarunu gaitā, var veidot pamatu progresam Ukrainas krīzes risināšanā. "Vairākas viņa idejas, priekšlikumi (..) ir iespējami kā pamats tālākiem soļiem," teica Putins. Viņš nesniedza konkrētas detaļas, bet sacīja, ka atkal runās ar Makronu pa telefonu pēc tam, kad Makrons otrdien būs ticies ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski.

Makronam pēc tikšanās ar Zelenski paredzētas vēl vienas sarunas ar Putinu.

Ukraina norāda, ka Kremlis vēlas okupētos austrumu reģionus izmantot kā sviru, lai panāktu, ka valsts nonāk Maskavas kontrolē.