Pasaulē
2021. gada 28. oktobris, 10:38

Apokaliptiski skati Itālijā, un nekas vēl nav beidzies. VIDEO

Jauns.lv

Itālijas dienvidus skārusi spēcīga vētra, pārpludinot ielas un mājas. Sicīlijas salā izsludināts sarkanais brīdinājums, kas pagaidām ir spēkā līdz nedēļas nogalei. Slēgtas skolas un liela daļa veikalu, bet iedzīvotājiem lūgts palikt mājās, vēsta CNN.

Divu dienu laikā reģionā nolijusi viena gada lietus norma.

Vētrā līdz šim gājuši bojā divi cilvēki, bet tiek ziņots, ka pazudis vēl viens cilvēks.

"Mēs esam pārdzīvojuši divas ļoti smagas dienas. Mēs esam pārdzīvojuši dramatiskas stundas," sociālajā vietnē "Facebook" norādīja mērs Salvo Pogliese. Viņš sacīja, ka trešdien laikapstākļi bija "noteikti labāki", taču brīdināja, ka prognozes ceturtdienai un piektdienai joprojām ir "īpaši satraucošas".

foto: AFP/Scanpix

"Nekas vēl nav beidzies. Šobrīd ir vērojams atslābuma brīdis, bet mūsu laikapstākļu prognozes vēsta, ka vētra atgriezīsies. Mūs sagaida sarežģītas stundas. Sagaidām ievērojamu situācijas pasliktināšanos no ceturtdienas līdz piektdienai," preses konferencē Katānijā pauda civilās aizsardzības vadītājs Fabricio Kursio.

Reģionālais gubernators Nello Mosumeci situāciju raksturoja kā "ļoti kritisku" un ainas, kas redzamas Katānijā un tās provincē, raksturoja kā "briesmīgas". "Ceļi ir pārvērtušies par upēm un lauki par ezeriem, ir simtiem applūdušas mājas, neaprēķināmi postījumi ēkām un labībai," viņš otrdien paziņoja savā oficiālajā "Facebook" lapā.