foto: unsplash.cm
“McDonald’s” sola videi draudzīgas pārmaiņas “Happy Meal” komplektos
"McDonald's" sola atbrīvoties no plastmasas rotaļlietām visos tā restorānos līdz 2025. gadam.
Pasaulē
2021. gada 22. septembris, 11:11

“McDonald’s” sola videi draudzīgas pārmaiņas “Happy Meal” komplektos

Jauns.lv

Bērnu vidū iemīļoto “Happy Meal”, ko piedāvā ātrās ēdināšanas restorānu ķēde “McDonald’s”, drīzumā sagaida pārmaiņas. Uzņēmums sola pārtraukt plastmasa rotaļlietu izplatīšanu visos tā restorānos līdz 2025. gadam, tās aizstājot ar videi draudzīgākām mantiņām, ziņo “NBC News”.

“Mēs drastiski samazināsim platsmasas rotaļlietas, kamēr turpināsim piedāvāt visas spēles, supervaroņus un figūras, kas rosina bērnu iztēli un spēļu garu,” paziņoja uzņēmums.

Vispirms izmaiņas sagaida Lielbritānijas, Īrijas un Francijas restorānus. Tiek solīts, ka līdz 2025. gadam bērnu komplekta mantiņas būs videi draudzīgākas visos “McDonald’s”, kas izvietoti vairāk nekā 100 pasaules valstīs.

Restorānu ķēde pirmoreiz iepazīstināja savus gados jaunākos klientus ar košo, sarkanajā kastītē iepakoto “Happy Meal” jau 1979. gadā. Kopš tā laika piedāvājums ir piedzīvojis dažādas pārmaiņas, piemēram, pievienojot tam augļu un dārzeņu opciju, kā arī samazinot kartupeļu frī porciju. Tomēr rotaļlietas, kas nāk klāt līdz ar ēdienu, vēl aizvien pamatā tiek ražotas no plastmasas.

Ātro restorānu ķēde ik gadu komplektā ar “Happy Meal” pārdod vairāk nekā miljardu rotaļlietu.

“McDonald’s” nav vienīgā ātrās ēdināšanas iestāde, kas spērusi soļus, lai izpatiktu vides aktīvistiem. Lielbritānijas “Burger King” no plastmasas rotaļlietām bērnu komplektos atbrīvojies pavisam jau 2019. gadā, pēc septiņus un deviņus gadus vecu māsu uzsāktās kampaņas, kas guva plašu rezonansi soctīklos.

Togad 567 tūkstoši aktīvistu platformā Change.org parakstīja meiteņu veidoto petīciju, lai “McDonald’s” un “Burger King” restorāni pārtraukt izsniegt plastmasa rotaļlietas līdz ar bērnu komplektiem. 

foto: change.org
2019. gadā māsas Ella un Ketlīna uzsāka petīciju, lai ātro restorānu ēdināšanas ķēdes izbeigtu pie bērnu komplektiem pievienot plastmasas rotaļlietas.

“McDonald’s” šobrīd strādājot ar rotaļlietu ražotājiem, lai pašreizējās plastmasas rotaļlietas aizvietotu ar videi draudzīgākām, piemēram, 3D kartona figūriņām vai galda spēlēm, kas ražotas no pārstrādātiem materiāliem.