Pasaulē
2021. gada 21. septembris, 11:06

Nikni būvstrādnieki Melburnā trako un dauza logus, paužot dusmas par vakcināciju

Jauns.lv / LETA

Austrālijas otrajā lielākajā pilsētā Melburnā otrdien uz divām nedēļām tika slēgti būvlaukumi, šādi reaģējot uz būvstrādnieku vardarbīgiem protestiem pret jaunām prasībām par vakcināciju pret Covid-19.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Varas iestādes nosauca būvlaukumu slēgšanu par atbildi uz Covid-19 noteikumu "plašu neievērošanu" un vardarbīgiem protestiem.

Vairāk nekā 100 būvstrādnieku atstarojošās vestēs pirmdien Melburnā trakoja un dauzīja arodbiedrības biroja logus, paužot dusmas par vakcinācijas prasībām.

foto: Ekrānuzņēmums
Vairāk nekā 100 būvstrādnieku atstarojošās vestēs pirmdien Melburnā trakoja un dauzīja arodbiedrības biroja logus.

Melburna septiņas nedēļas ir bijusi pakļauta stingrai karantīnai, varas iestādēm mēģinot ierobežojot jaunā koronavīrusa delta varianta strauju izplatīšanos.

Vairāki infekcijas perēkļi ir saistīti ar būvlaukumiem, kur Covid-19 noteikumi nav stingri ievēroti.

"Mēs esam skaidri likuši saprast: ja jūs neievērojat noteikumus, mēs nevilcinoties rīkosimies," sacīja Viktorijas štata rūpniecības lietu ministrs Tims Palass, paziņojot par būvlaukumu slēgšanu.

"Mēs informējām nozari pirms nedēļas, mēs esam redzējuši šausmīgu uzvedību būvlaukumos un mūsu ielās, un tagad mēs rīkojamies apņēmīgi un bez vilcināšanās," sacīja ministrs.

Būvlaukumu slēgšanas dēļ desmitiem tūkstoši cilvēku paliek bez darba, un otrdien ir gaidāmi jauni protesti.

Melburna iziet no 112 dienas ilgas Covid-19 karantīnas

Austrālijas otrā lielākā pilsēta Melburna trešdien svinēja iziešanu no 112 dienas ilgas karantīnas, kas šajā pilsētā tika ieviesta, lai palēninātu ...

gallery icon
41

Vietējās būvstrādnieku arodbiedrības vadītājs Džons Setka nosodīja nelielo vardarbīgo protestētāju grupu un pateica, ka tā kaitē visiem strādniekiem.

"Šie piedzērušie fašistiskie neaustrāliskie plānprātiņi ir iemesls, kāpēc būvstrādnieki sēdēs mājās un nesaņems algu par nākamajām divām nedēļām," sacīja Setka.

Austrālijā policija izklīdina protestētājus pret karantīnu

Sestdien, 21. augustā Melburnā izcēlušās sadursmes starp vairākiem simtiem demonstrantiem, kas protestēja pret karantīnas ierobežojumiem, un policiju.

gallery icon
40

Viktorijas štatā, kura galvaspilsēta ir Melburna, pēdējās 24 stundās ir reģistrēti 603 jauni Covid-19 gadījumi.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās