foto: EPA/Scanpix
Pieaugot Covid-19 gadījumiem, Sidnejas iedzīvotājiem liegts doties tālāk par pieciem kilometriem no savas mājas
Policijas patruļa Sidnejas pludmalē.
Pasaulē
2021. gada 14. augusts, 10:37

Pieaugot Covid-19 gadījumiem, Sidnejas iedzīvotājiem liegts doties tālāk par pieciem kilometriem no savas mājas

Jauns.lv / LETA

Austrālijas lielākā pilsēta Sidneja sestdien paziņoja par plāniem pastiprināt vietējo karantīnas režīmu, jo ir strauji pieaudzis jaunu Covid-19 gadījumu skaits.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Austrālijas visvairāk apdzīvotajā štatā Jaundienvidvelsā, kura galvaspilsēta ir Sidneja, pēdējās diennakts laikā ir reģistrēti 466 jauni lokāli pārnesti Covid-19 gadījumi, kas ir jauns vienas dienas rekords. Lielākā daļa šo gadījumu bija Sidnejā.

Jaundienvidvelsas premjerministre Gledisa Beredžikljana pavēstīja, ka pēdējā diennaktī reģistrēti arī četri ar Covid-19 saistīti nāves gadījumi.

No pirmdienas pastiprinot karantīnu, visiem Sidnejas un tās piepilsētu iedzīvotājiem būs jāuzturas ne tālāk kā piecus kilometrus no savām mājām. Līdzšinējie karantīnas noteikumi paredz attālumu līdz 10 kilometriem.

Tiks pastiprināti arī naudassodi par karantīnas noteikumu pārkāpšanu. 5000 Austrālijas dolāru (3124 eiro) naudassods draudēs par pašizolācijas noteikumu pārkāpšanu, ja tie attiecas uz pozitīva testa gadījumu vai uz testa rezultātu gaidīšanu. 3000 Austrālijas dolāru (1874 eiro) naudassodu varēs piespriest, ja tiks pārkāpts noteikums, ka sportot kopā drīkst tikai divi cilvēki.

Austrālija līdz šim īstenojusi "nulles kovida" pieeju, dažādās valsts pilsētās nosakot karantīnas un slēdzot starptautiskās robežas. Tas ļāva austrāliešiem relatīvi normāli dzīvot pandēmijas apstākļos, izvairoties no liela mirušo skaita, taču delta paveida izplatīšanās rada bažas, ka epidemioloģiskā situācija var pasliktināties un sabiedrība nogurt no kārtējiem ir ierobežojumiem.

Sidneja atrodas karantīnā kopš jūnija beigām. Melburna, kas cīnās ar mazāku Covid-19 uzliesmojumu, ir karantīnā no augusta sākuma.

Ceturtdien karantīnas režīms sākās Austrālijas Galvaspilsētas teritorijā, kas ietver valsts galvaspilsētu Kanberu, jo tur ir reģistrēti pirmie vietējie Covid-19 gadījumi vairāk nekā gada laikā.  

Kopš pandēmijas sākuma Austrālijā reģistrēti apmēram 38 000 inficēšanās gadījumu un vairāk nekā 900 nāves gadījumu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās