foto: REUTERS/SCANPIX
Covid-19 situācija Krievijā turpina pasliktināties: atkal reģistrēts rekordliels upuru skaits
Kopējais Covid-19 upuru skaits Krievijā sasniedzis 142 253, kas ir augstākais oficiālais rādītājs Eiropā.
Pasaulē
2021. gada 10. jūlijs, 15:28

Covid-19 situācija Krievijā turpina pasliktināties: atkal reģistrēts rekordliels upuru skaits

Jauns.lv / LETA

Krievija paziņojusi, ka pēdējo 24 stundu laikā reģistrēti 752 Covid-19 izraisīti nāves gadījumi, kas ir kārtējais diennakts laikā mirušo skaita rekords.

Pēdējo 12 dienu laikā tā jau ir septītā reize, kad tiek pārsniegts Covid-19 upuru skaita diennakts rekords.

Valstī strauji izplatoties tā dēvētajam koronavīrusa Indijas jeb delta paveidam, kopš pandēmijas sākuma reģistrēto inficēšanās gadījumu skaits Krievijā sestdien pārsniedzis 5,75 miljonus, kas ir piektais augstākais inficēto skaits pasaulē.

Medicīnas vilcienā Krievijā notiek potēšana pret Covid-19

Krievijā "Sputnik V" Covid-19 vakcīnas cilvēki var saņemt arī vilcienā, kas pirms vairāk nekā 20 gadiem tika radīts, lai sasniegtu ...

gallery icon
16

Tikmēr kopējais Covid-19 upuru skaits valstī sasniedzis 142 253, kas ir augstākais oficiālais rādītājs Eiropā, lai gan varasiestādes tiek apsūdzētas centienos samazināt statistiskos datus par pandēmijā mirušo skaitu.

"Rosstat", kas izmanto plašāku definīciju, nosakot ar Covid-19 saistītos nāves gadījumus, jau aprīļa beigās ziņoja, ka pandēmijas upuru skaits esot sasniedzis 270 000.

Krievija un Covid-19. Pandēmijas realitāte fotogrāfijās

Krievijā Covid-19 inficēto skaits jau pārsniedzis divus miljonus, proti, mūsu austrumu kaimiņvalstī infekcija skārusi vairāk cilvēku, nekā visā Latvijā ir ...

gallery icon
43

Līdz sestdienai no 146 miljonus lielā Krievijas iedzīvotāju skaita pilnībā vakcinēto skaits sasniedzis 18,9 miljonus.

Lai gan vakcīnas pieejamas jau kopš decembra, Maskavā, kas kļuvusi par pandēmijas trešā viļņa epicentru, no 12 miljoniem iedzīvotāju pilnībā vakcinēti tikai 1,8 miljoni.

Tikmēr šonedēļ publicētie aptaujas rezultāti liecina, ka 54% krievu joprojām negrasās potēties.

Tomēr vakcinācija uzņēmusi tempu kopš Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins jūnijā paziņoja, ka 60% strādājošo apkalpojošajā sfērā līdz augusta vidum jābūt vakcinētiem. Viņa piemēram sekojuši arī citi Krievijas reģioni.