0dienas
6stundas
22minūtes
59sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Ņujorka pārspēj visus: vakcinētajiem izdalīs loterijas biļetes ar iespēju laimēt 5 miljonus
foto: AFP/Scanpix
Pasaulē

Ņujorka pārspēj visus: vakcinētajiem izdalīs loterijas biļetes ar iespēju laimēt 5 miljonus

Jauns.lv

Lai palielinātu vakcinācijas tempu, Ņujorkas gubernators Endrū Kuomo nācis klajā ar loterijas programmu "Vax & Scratch", vēsta "Independent".

Ņujorka pārspēj visus: vakcinētajiem izdalīs loter...

Iedzīvotāji, kuri nākamās nedēļas laikā - no 24. līdz 28. maijam - saņems pirmo "Pfizer/ BioNTech" vai "Johnson & Johnson" vakcīnas devu vienā no desmit štatā pieejamajiem masveida vakcinēšanās punktiem, saņems bezmaksas "Mega Multiplier" loterijas biļeti, kur lielākais laimests ir pieci miljoni ASV dolāru. Loterija paredz arī vairākus citus laimestus: 50 000, 20 000,  5 000, 2 000, 500, 400, 200, 100, 50, 40, 30, 20 dolāru. Izredzes izvilkt kādu laimestu ir 1:9. 

"Ja jūs esat neizlēmīgs vai šaubīgs par vakcīnas saņemšanu, tagad jums ir papildu bonus. Nepalaidiet garām iespēju," preses konferencē pauda Kuomo. Viņš norādīja, ka vakcinācijas temps Ņujorkā pēdējo 14 dienu laikā ir samazinājies, bet vakcinācija ir vissvarīgākais uzdevums, lai uzveiktu pandēmiju. 

Lai piedalītos loterijā, jābūt vismaz 18 gadus vecam.

Šīs loterijas biļetes tirdzniecības vietās maksā 20 dolāru.

Ņujorkas klusās ielas un skvēri Covid-19 epidēmijas laikā

Pilsētas, kas nekad neguļ - Ņujorkas - tukšās ielas un skvēri Covid-19 laikā 2020. gada pavasarī

Pilsētas, kas nekad neguļ - Ņujorkas - tukšās ielas un skvēri Covid-19 epidēmijas laikā

 Ņujorka nav vienīgais ASV štats, kas nācis klajā ar loterijas ideju. Aizvadītajā nedēļā Ohaio štata gubernators Maiks Devīns paziņoja, ka nākamo piecu nedēļu laikā izlozēs piecas vakcinētas personas, katrai piešķirot miljonu ASV dolāru. Tikmēr Merilenda piedāvā maksāt 100 dolārus katram vakcinētajam štata darbiniekam, bet Ņūdžersija piedāvā bezmaksas alu. 

Jāpiebilst, ka arī Latvijas Veselības ministrija rosinās diskutēt par dažādiem pasākumiem, kas varētu iedrošināt iedzīvotājus vakcinēties, tostarp apsver iespēju rīkot "Latvijas loto" izlozi vakcinētām personām ar balvu fondu līdz 1 000 000 eiro.