Pasaulē
2021. gada 7. maijs, 10:30

Noslēpumainā meitenītes pazušana pirms astoņiem gadiem: radinieki tic, ka viņa varētu būt Igaunijā

Jauns.lv

Pirms astoņiem gadiem, 5.maijā, pazuda sešus gadus vecā Matilda Mišela, kura kopā ar savu māti Jeļenu Blomgrenu no Stokholmas devās uz Tallinu. Tagad Matildai būtu 14 gadi. Pazudušās meitenītes radinieki tic, ka viņa varētu būt Igaunijā vai Krievijā, vēsta "Postimees".

Meitenītes tēvs Magnuss Blomgrens no Zviedrijas bērna meklējumiem izmantoja sociālos tīklus. Viņš publicēja sirdi plosošu ierakstu "Facebook", lūdzot visus, kuri kaut ko zina par bērnu, tūlīt viņam par to paziņot.

"Dārgie cilvēki, padalieties, lūdzu! Ja jums ir informācija par bērna atrašanās vietu, vērsieties Igaunijas policijā! Attēlā ir mana meita Matilda, kurai septembrī paliek septiņi gadi. Viņai tagad būtu jāiet skolā pirmajā klasē.

Matilda dzīvoja ar mani Stokholmā. Viņas mātei Jeļenai bija tiesības būt ar viņu noteiktās dienās," 2013.gada vasarā rakstīja Magnuss Blomgrens.

"Maija sākumā Jeļena paņēma Matildu kruīzā uz Tallinu. Viņām bija jāatgriežas svētdien, 5.maijā, taču Jeļena neatveda Matildu. Kopš tā laika ne ar Matildu, ne Jeļenu nav nekāda kontakta.

Palīdziet, lūdzu, atrast manu meitu! Ja kāds zina, kur atrodas Matilda, vērsieties policijā. Gan Matildu, gan Jeļenu meklē Interpols," piebilda tēvs.

foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook",

2014.gadā tika izveidota Matildas pazušanai veltīta "Facebook" grupa. Pēdējais ieraksts grupā ievietots šā gada 3.maijā.

"Šodien paiet astoņi gadi kopš brīža, kad redzējām jūs pēdējo reizi. Tev ir tēvs Zviedrijā, kurš ļoti pēc tevis ilgojas. Pēc tevis ilgojas ne tikai tētis, bet arī vecmāmiņa, vectētiņš, tavi radinieki, tante un onkulis," teikts paziņojumā.

"Pa šo laiku, kopš neesi ar mums, tev ir piedzimušas divas jaunākas māsas un divas māsīcas. Tu jau esi tik izaugusi, ka septembrī tev paliek 15 gadi. Mēs priecāsimies, ja tu sazināsies ar mums. Ja tu redzi paziņojumu "Facebook", vari šeit nosūtīt ziņu." 

Kā tika minēts iepriekš ierakstā, Interpols meklē ne vien Matildu, bet arī viņas māti Jeļenu Blomgrenu. Pēc tam, kad 2013.gadā sieviete ar savu bērnu aizbrauca no Stokholmas uz Tallinu, par viņām nekas nav dzirdēts.

Matildas tēvam Magnusam bijusi pilna aizbildniecība pār bērnu. Tāds bijis tiesas lēmums, taču neskatoties uz to, meitenes māte astoņu gadu laikā ne reizi nav devusi ziņu ne par sevi, ne savu bērnu.

foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook",
Matilda Mišela.

Igaunijas policijas departamenta Starptautiskās operatīvās informācijas biroja vadītājs Ivo Utsars apgalvo, ka saistībā ar meitenītes pazušanu Zviedrija izsludinājusi bērna māti starptautiskā meklēšanā.

Igaunijas tiesiskajā telpā runa ir par civilstrīdu, un, pamatojoties uz Zviedrijas iesniegtajiem materiāliem, Igaunijas policijai nav pamata aizturēt un izdot māti, skaidro Utsars, piebilstot, ka Igaunijas policijai mātes un bērna atrašanās vieta nav zināma.