foto: REUTERS/SCANPIX
Maskava sola atbildēt uz Čehijas "bezprecedenta soli"
Aleksandra Petrova un Ruslana Boširova vārdus izmantoja arī divi Krievijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GRU) aģenti
Pasaulē
2021. gada 18. aprīlis, 17:45

Maskava sola atbildēt uz Čehijas "bezprecedenta soli"

Jauns.lv / LETA

Krievija svētdien paziņojusi, ka atbildēs uz Čehijas valdības bezprecedenta lēmumu izraidīt 18 Krievijas diplomātus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka Čehija sestdien izraidīja 18 Krievijas diplomātus, kas, kā konstatējis Čehijas izlūkdienests, ir Krievijas izlūkdienestu slepenie aģenti.

Prāga paziņoja, ka lēmumu par izraidīšanu Čehijas varasiestādes pieņēmušas, nonākot pie slēdziena, ka Krievijas izlūkdienesti ir saistīti ar sprādzienu munīcijas noliktavā Čehijā 2014.gadā. Sprādzienā dzīvību zaudēja divi cilvēki.

"Mēs īstenosim atbildes pasākumus, kas piespiedīs šo provokāciju autorus apzināties savu atbildību par normālu attiecību pamata iznīcināšanu," šodien paziņoja Krievijas Ārlietu ministrija.

Ministrija nepaskaidroja, kādi tieši pasākumi tiks īstenoti, bet nodēvēja Čehijas paziņojumu par absurdu.

Čehijas policija sestdien arī pavēstīja, ka saistībā ar smagu noziegumu izsludinājusi meklēšanā divus Krievijas pilsoņus, kuriem ir Krievijas pases uz Aleksandra Petrova un Ruslana Boširova vārdiem. Policija arī pavēstīja, ka šīs personas atradās Čehijā neilgi pirms minētā sprādziena munīcijas noliktavā 2014.gadā.

Aleksandra Petrova un Ruslana Boširova vārdus izmantoja arī divi Krievijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GRU) aģenti, kurus Lielbritānija tur aizdomās par saistību ar Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa un viņa meitas saindēšanu Solsberijā Lielbritānija paziņoja 2018.gadā.

Dubultaģenta Skripaļa un viņa meitas saindēšana Lielbritānijā, kas izraisīja starptautisku skandālu

Dubultaģenta Skripaļa un viņa meitas saindēšana Lielbritānijā, kas izraisīja starptautisku skandālu

gallery icon
88

Maskava nodēvēja Čehijas paziņojumu par naidīgu soli un norādīja, ka tajā jaušamas Vašingtonas pēdas.

"Savā vēlmē izpatikt Savienotajām Valstīm (..) Čehijas varasiestādes pat pārspēja savus saimniekus," paziņoja Krievijas Ārlietu ministrija.

Sodot Krieviju par kiberuzbrukumiem, iejaukšanos vēlēšanās un citām naidīgām darbībām, ASV ceturtdien paziņoja par jaunām sankcijām pret Maskavu un desmit krievu diplomātu izraidīšanu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās