foto: REUTERS/SCANPIX
Protestētāji Belfāstā uzbrūk policistiem un nodedzina autobusu; Džonsons satraukts par vardarbību
Belfāstas rietumos protestētāji ar degmaisījuma bumbām apmētāja autobusu, kuru pārņēma liesmas.
Pasaulē
2021. gada 8. aprīlis, 08:26

Protestētāji Belfāstā uzbrūk policistiem un nodedzina autobusu; Džonsons satraukts par vardarbību

Jauns.lv / LETA

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons nosodījis vardarbību, kas atkal pieredzēta Ziemeļīrijas ielās, šādi reaģējot uz ziņām par trešdienas vakara nekārtībām Belfāstā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ziemeļīrijas galvaspilsētā protestētāji uzbrūk policistiem un dedzina transportlīdzekļus

Nekārtības Ziemeļīrijas lojālistu kopienās turpinās vairākus vakarus, saglabājoties spriedzei ap breksita vienošanās Ziemeļīrijas protokolu un to, kā PSNI reaģējis uz ...

gallery icon
24

Kā pavēstīja Ziemeļīrijas Policijas dienests (PSNI), Belfāstas rietumos autobuss apmētāts ar degmaisījuma bumbām un aizdedzināts.

Tas bija viens no vairākiem incidentiem, kas trešdienas vakarā pieredzēts uz miera līnijas ielas, kas savieno lojālistu Šankilas ceļa rajonu ar nacionālistu Springfīldas ceļa rajonu.

foto: REUTERS/SCANPIX
Belfāstas rietumos protestētāji ar degmaisījuma bumbām apmētāja autobusu, kuru pārņēma liesmas.

"Esmu nopietni satraukts par vardarbības ainām Ziemeļīrijā, it īpaši par uzbrukumiem PSNI, kas aizsargā sabiedrību un uzņēmumus, uzbrukumiem autobusa šoferim un uzbrukumu žurnālistam," tviterī apliecināja Džonsons. "Ceļš, kā atrisināt atšķirības, ir dialogs, nevis vardarbība vai noziedzība."

Nekārtības Ziemeļīrijas lojālistu kopienās turpinās vairākus vakarus, saglabājoties spriedzei ap breksita vienošanās Ziemeļīrijas protokolu un to, kā PSNI reaģējis uz koronavīrusa karantīnas ierobežojumu pārkāpumiem, kas notikuši, republikāņu partijas "Sinn Fein" pārstāvjiem apmeklējot republikāņa Bobija Storija bēres.

Trešdienas vakarā policisti apmētāti ar akmeņiem un uzbrukts arī kādam fotožurnālistam.

Ziemeļīrijas pirmā ministre Arlīna Fostere tviterī nosodīja uzbrukumus, norādot: "Vardarbībai nav attaisnojuma. Tas ir nepareizi un ir jāizbeidz."

Vēlāk viņa piebilda: "Tas nav protests. Tas ir vandalisms un slepkavības mēģinājums. Šī rīcība nereprezentē unionismu un lojālismu. Tas ir apkaunojums Ziemeļīrijai un kalpo  vienīgi tam, lai novērstu uzmanību no īstajiem likumu pārkāpējiem "Sinn Fein" rindās. Domās esmu kopā ar autobusa šoferi."

Ceturtdien ārkārtas debatēm sasaukta Ziemeļīrijas Asamblejas sēde.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās