Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
"Mēs tāpat uzvarēsim" - Navaļnija sieva gūst pārliecību, ka nevajag baidīties un atkāpties
foto: AP/Scanpix
Alekseja Navaļnija sieva Jūlija tiesas sēdes laikā, kurā nolēma opozicionāram nosacīto sodu nomainīt uz reālu cietumsodu.
Pasaulē

"Mēs tāpat uzvarēsim" - Navaļnija sieva gūst pārliecību, ka nevajag baidīties un atkāpties

Jauns.lv

Pēc Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija tiesas sēdes, kurā viņam nolēma nosacīto sodu nomainīt uz reālu cietumsodu, viņa sieva Jūlija Navaļnija sociālaja vietnē "Instagram" pateicas atbalstītājiem un norāda, ka tic, ka uzvara tāpat tiks gūta.

"Mēs tāpat uzvarēsim" - Navaļnija sieva gūst pārli...

"Oho, jūs jau esat miljons! Es nezinu, kā jūs šeit izklaidēt. Pēdējā laikā manā dzīvē ir policija, tiesas un kratīšanas. Jūs man rakstāt, ka es esmu stipra. Nekāda stiprā es neesmu. Es izlasīju visus jūsu ziņojumus, tagad saprotu, ka tik daudz labu, spēcīgu, taisnīgu cilvēku atbalsta Alekseju un mani, ka nevajag atkāpties un baidīties. Mēs tāpat uzvarēsim," teikto iesāk Jūlija. 

Viņa turpina, norādot, ka arī augustā, kad Aleksejs tika saindēts, saņēmusi lielu atbalstu. Tolaik nolēmusi atbildēt katram. "Es beidzu atbildēt ap septembra vidu. Tagad jūsu ir tik daudz, ka pabeigtu atbildēt uz ziņām tad, kad viņu jau izlaistu. Tāpēc es rakstīšu visiem uzreiz. Paldies, ka iznācāt, ka rakstījāt un jautājāt, kā man iet," raksta Jūlija, apgalvojot, ka ar viņu viss esot kārtībā, vienlaikus gan piebilstot, ka esot saņēmusi sodu par to, ka vienkārši pastaigājusies pa savas dzimtās pilsētas ielām.

"Viss ir tāpat, kā pārējiem," teikto noslēdz Alekseja sieva. 

Tikmēr Tomskas domes deputāte, Navaļnija štāba koordinatore Tomskā Ksenija Fadejeva Latvijas Televīzijai (LTV) norāda, ka tiesas spriedums, no vienas puses, bija paredzams. No otras puses, tomēr bijusi vēl cerība uz veselo saprātu, ka vara nenolems vēl vairāk nokaitēt situāciju.

"Naktī sagaidīju spriedumu, tas viss tika apspriests sociālajos tīklos. No rīta jau ieraudzīju zvērīgus Baltkrievijas veida kadrus, kur neapbruņotus cilvēkus Maskavas centrā un Sanktpēterburgā sit omonieši. It kā viņi būtu okupanti, nevis policija. Tas rada šausmas un niknumu, tā ka noskaņojums mums šeit ir drūms," LTV teic Fadejeva.

Krievijā aiztur Navaļnija atbalstītājus, kuri protestē pret Maskavas tiesas spriedumu

Krievijas policija otrdien aizturēja vairāk nekā 1050 cilvēku demonstrācijās, kas tika rīkotas opozīcijas politiķa Alekseja Navaļnija atbalstam, pavēstīja nevalstiskā organizācija ...

"Skaidrs, ka neviens negrasās ar to visu samierināties. Šogad būs Valsts domes, reģionu, vietējo parlamentu vēlēšanas. Turpināsim iet protestos, vienlaikus sistemātiski turpināsim darbu, piedalīsimies vēlēšanās, izmeklēsim. Turpināsim strādāt ar vēl lielāku degsmi," uzsvēra Navaļnija štāba koordinatore.

Jau ziņojām, ka Krievija trešdien pārmetusi Rietumiem nodošanos histērijai saistībā ar opozicionāra Alekseja Navaļnija ieslodzīšanu, kā arī paziņojusi, ka policijai bijušas tiesības izmantot spēku pret protestētājiem.

Neskatoties uz Rietumu aicinājumiem atbrīvot Navaļniju un uz plašajiem protestiem viņa atbalstam, Maskavas tiesa otrdien apmierināja Krievijas Federālā sodu izpildes dienesta (FSIN) prasību nomainīt Navaļnijam 2014.gadā piespriesto nosacīto sodu pret reālu trīsarpus gadu cietumsodu.

Aleksejs Navaļnijs klausās tiesas spriedumu

Maskavas tiesa otrdien apmierinājusi Krievijas Federālā sodu izpildes dienesta (FSIN) prasību nomainīt opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam 2014.gadā piespriesto nosacīto sodu ...

No trīsarpus gadu cietumsoda viņam atrēķināti aptuveni desmit mēneši, ko viņš pavadījis mājas arestā. Tādējādi kolonijā Navaļnijam būs jāpavada aptuveni divi gadi un astoņi mēneši. Līdz brīdim, kad spriedums stāsies spēkā, Navaļnijs atradīsies apcietinājumā.

Pēc tiesas sprieduma Maskavā izcēlās protesti. Lai tos apspiestu, varasiestādes slēdza vairākas metro stacijas un aizturēja vairāk nekā 1400 cilvēku.