foto: AFP/Scanpix
Vācija pagarina aizliegumu ieceļot no Lielbritānijas un Dienvidāfrikas Republikas
Aizliegums attiecas uz pasažieru satiksmi ar vilcieniem, autobusiem, kuģiem un lidmašīnām.
Pasaulē
2020. gada 22. decembris, 16:39

Vācija pagarina aizliegumu ieceļot no Lielbritānijas un Dienvidāfrikas Republikas

Jauns.lv / LETA

Vācija otrdien līdz 6.janvārim pagarinājusi aizliegumu ieceļot no Lielbritānijas, Ziemeļīrijas un Dienvidāfrikas Republikas (DĀR), kur sācis izplatīties jauns daudz lipīgāks koronavīrusa paveids.

Aizliegums attiecas uz pasažieru satiksmi ar vilcieniem, autobusiem, kuģiem un lidmašīnām, paziņoja Vācijas Veselības ministrija.

Aizliegums būs spēkā no 22.decembra līdz 6.janvārim.

Cilvēki, kam ir pastāvīgas uzturēšanās atļauja Vācijā, varēs atgriezties Vācijā no 1.janvāra.

foto: AFP/Scanpix
Aizliegums attiecas uz pasažieru satiksmi ar vilcieniem, autobusiem, kuģiem un lidmašīnām.

Ministrija informēja, ka cilvēkiem, kas ieradušies no minētajām trīs valstīm vai kuri tur bijuši pēdējo desmit dienu laikā, būs jāveic Covid-19 tests.

"Esošie karantīnas noteikumi iebraucējiem no riska zinām paliek spēkā," norādīja ministrija.

Vācijas veselības ministrs Jens Špāns paziņoja, ka, kamēr vien iespējams, Vācijas mērķis ir novērst "potenciāli bīstamu vīrusa mutāciju izplatīšanos kontinentālajā Eiropā".

"Iebraukšanas aizliegums Lielbritānijai, Ziemeļīrijai un Dienvidāfrikai ir piesardzības pasākums, līdz mēs zināsim vairāk par koronavīrusa mutāciju," paziņoja Špāns.

Kopš svētdienas daudzas valstis ir ierobežojušas satiksmi ar Lielbritāniju, lai novērstu jaunā koronavīrusa paveida izplatīšanos. Tiek uzskatīts, ka tas varētu būt par 70% lipīgāks, tomēr nav datu, kas liecinātu, ka jaunā vīrusa variācija, kas nosaukta par "VUI 202012/01", būtu letālāka vai mazāk jutīga pret izstrādātajām vakcīnām.

ES sūtņi šodien mēģinās vienoties par kopīgu pieeju un izdomāt, kā galu galā atcelt Lielbritānijai noteiktos ceļošanas ierobežojumus.