foto: AP/Scanpix
Ministrs un epidemiologs, kurš čehiem aizliedza izklaides, pieķerts restorānā un bez maskas
Veselības ministrs Romāns Primula.
Pasaulē
2020. gada 23. oktobris, 14:39

Ministrs un epidemiologs, kurš čehiem aizliedza izklaides, pieķerts restorānā un bez maskas

Jauns.lv

Politisks skandāls izcēlies Covid-19 smagi skartajā Čehijā, kur tiek pieprasīta veselības ministra, stingru ierobežojumu atbalstītāja Romāna Primula atkāpšanās no amata, jo viņš pamanīts, pārkāpjot valdības noteikumus un apmeklējot restorānu, turklāt bez sejas aizsargmaskas.

"Euronews" vēstī, ka Primula nonācis kritikas krustugunīs, jo žurnālisti viņu pamanījuši, izejot ārā no restorāna, kam pēc valdības izdotajiem noteikumiem vispār bija jābūt ciet.

Skandalozos kadrus publicēja čehu laikraksts "Blesk", vēstot, ka ministrs arī nebija uzvilcis sejas aizsargmasku, kad kāpa iekšā sava šofera vadītajā automašīnā.

Čehijas premjerministrs Andrejs Babišs notikušo komentēja lakoniski: "Ministra Primulas kļūdai nav attaisnojuma."

"Laikā, kad mēs aicinām cilvēkus ievērot nopietnos noteikumus, kad mūsu veselības aprūpes profesionāļi cīnās frontes pirmajās līnijās, šāda uzvedība ir pilnībā nepieņemama," viņš norādīja, piebilstot, ka aicinājis ministru atkāpties, pretējā gadījumā premjeram nāksies viņu atlaist.

Pats veselības ministrs, kurš pēc profesijas ir epidemiologs, izskanējušo vēl nav komentējis.

Primula ministra amatā ir nepilnu mēnesi, jo septembra beigās Covid-19 straujās izplatības dēļ no amata atkāpās līdzšinējais veselības nozares politiskais vadītājs Adams Vojtehs, kurš atzina, ka pārāk ātra ierobežojumu atcelšana bijusi liela kļūda.

Jānorāda, ka Covid-19 uzliesmojums Čehijā ir milzīgs - ceturtdien vien tika reģistrēti 14 151 jauni koronavīrusa inficēšanās gadījumi. Jānorāda, ka Čehijā dzīvo 10,6 miljoni iedzīvotāju.

Dzīve un nāve Covid-19 pacientu nodaļās visā pasaulē [Brīdinām, nepatīkami skati!]

gallery icon
44

Tēmas