Pasaulē
2020. gada 5. oktobris, 11:31

Lietuvas ārlietu ministrs pēc Makrona vizītes spiests doties pašizolācijā

Jauns.lv

Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs šo nedēļu pavadīs pašizolācijā, jo Francijas prezidenta Emanuela Makrona vizītes laikā Viļņā viņam bijis kontakts ar personu, kurai vēlāk konstatēts koronavīruss, vēstī Lietuvas mediji.

Ministra pārstāve sarunām ar presi pastāstīja, ka Linkevičs šo nedēļu pašizolēsies, jo Makrona vizītes laikā viņš ir bijis oficiālās delegācijas sastāvā un ministram bijis tuvs kontakts ar Covid-19 pozitīvu personu no Francijas delegācijas.

Francijas vēstniecība Viļņā aģentūrai BNS apstiprinājusi, ka Covid-19 konstatēts diviem Francijas vēstniecības Viļņā darbiniekiem, kuri bijuši Makrona delegācijas sastāvā. Šīs personas atrodas pašizolācijā, savukārt Francijas vēstniecība Viļņā uz dažām dienām ir slēgta. 

Francijas prezidents Emanuels Makrons viesojas Lietuvā un tiekas ar prezidentu Gitanu Nausēdu

No 28. līdz 29. septembrim Lietuvā viesojās Francijas prezidents Emanuels Makrons ar kundzi Brižitu Makronu, tiekoties ar Lietuvas prezidentu Gitanu ...

gallery icon
9

Jauns.lv jau vēstīja, ka sestdien, 3. oktobrī, Covid-19 konstatēts diviem Francijas delegācijas locekļiem, kuri aizvadītās nedēļas sākumā kopā ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu piedalījās viņa vizītes laikā Lietuvā notikušajos pasākumos.

Kā pēc tam pavēstīja Lietuvas Nacionālais sabiedrības veselības centrs, par augsta riska kontaktpersonām kopumā atzīti deviņi cilvēki, kuriem tiek rekomendēta 14 dienu pašizolācija. Epidemioloģiskā izmeklēšana turpinās, lai izvērtētu citu pasākumos piedalījušos personu individuālo risku. 

Francijas prezidents ar delegāciju pēc Lietuvas apmeklējuma devās oficiālā divu dienu vizītē arī uz Latviju, tomēr inficētās personas uz Rīgu nav braukušas, apliecināja Francijas vēstniecībā Latvijā.

Spilgtākie mirkļi. Latvijā viesojas Emanuels un Brižita Makroni

gallery icon
81

Latvijas prezidenta padomniece saziņai ar sabiedrību Aiva Rozenberga pastāstīja, ka ne no Francijas, ne no Lietuvas puses nav saņemta informācija, kas liktu rasties kādām papildu bažām, tāpēc pašreiz nav iemesla veikt Covid-19 testus visiem Latvijas puses pārstāvjiem, kas piedalījās Makrona vizītē.

Kā ziņots, Makrons otrdien, 29. septembrī, ieradās oficiālā vizītē Latvijā. Savukārt 28.septembrī un 29. septembra pirmajā pusē Makrons bija vizītē Lietuvā.

Francijas prezidents Makrons ar Levitu pie Brīvības pieminekļa noliek ziedus

Francijas prezidents Makrons ar Levitu noliek ziedus pie Brīvības pieminekļa

gallery icon
14