Pasaulē
2020. gada 11. augusts, 12:45

Tihanovska emocionālā video skaidro Baltkrievijas pamešanas iemeslus

Jauns.lv

Sociālajā tīklā "Twitter" parādījies video, kurā Baltkrievijas opozīcijas prezidenta vēlēšanu kandidāte Svetlana Tihanovska skaidro iemeslus, kāpēc devusies uz Lietuvu.

"Ziniet, es domāju, ka visa šī kompānija mani ir ļoti norūdījusi un likās man ir tik daudz spēka, ka izturēšu visu, bet es laikam tomēr paliku tā vājā sieviete, kas bija sākumā.

foto: Natalia Fedosenko/TASS/Scanpix

Es pieņēmu ļoti smagu lēmumu. Šo lēmumu es pieņēmu pilnībā patstāvīgi. Ne draugi, ne radinieki, ne štābs, ne Sergejs nekādā veidā vienkārši nevarēja to ietekmēt.

Es zinu, ka daudzi mani sapratīs, daudzi mani nosodīs, daudzi ienīdīs, bet ziniet, nedod Dievs nonākt tādas izvēles priekšā, kādā nonācu es. Tāpēc ļaudis, sargiet sevi, lūdzu.

Neviena dzīve nav tā vērta (salīdzinājumā) ar to, kas šobrīd notiek. Bērni ir pats svarīgākais šajā dzīvē," ar šādiem vārdiem apraujas "Twitter" publicētais video.

Jau vēstīts, ka Tihanovskas aizbraukšana no Baltkrievijas  pavērusi iespēju tam, ka varasiestādes atbrīvojušas Tihanovskas vēlēšanu štāba vadītāju Mariju Morozu, kas tika aizturēta sestdien.

Tihanovskas sarūgtinājums pēc prezidenta vēlēšanu rezultātu paziņošanas

Baltkrievijas prezidenta vēlēšanu opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska pirmdien noraidīja oficiālos rezultātus par līdzšinējā valsts galvas Aleksandra Lukašenko uzvaru un pieprasīja, ...

gallery icon
10

"Prezidenta kanceleja uztur pastāvīgus sakarus ar Svetlanu Tihanovsku, kas ieradusies Lietuvā. Pašlaik viņa atpūšas," ziņu aģentūrai BNS teica Lietuvas prezidenta preses sekretārs Antans Bubnelis. 

Baltkrievijā turpinās protesti

Tūkstošiem cilvēku pirmdienas vakarā izgājuši Minskas ielās, lai turpinātu protestus pret prezidenta vēlēšanu iznākumu, vēsta mediji un aculiecinieki. Policija izmantojusi ...

gallery icon
46

Svētdien notikušajās Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās līdzšinējais valsts galva Aleksandrs Lukašenko izcīnījis 80,08% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,9%, liecina oficiālie provizoriskie rezultāti.

Opozīcija uzstāj, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti.

Svjatlana Cihanouska - opozīcijas kandidāte Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās

gallery icon
62