foto: Kembridžšīras policija
Anglijā atrisināta pazuduša lietuvieša mistērija: par mirušu uzskatītais viesstrādnieks rūpīgi slēpies
2020. gada 4. augusts, 06:15

Anglijā atrisināta pazuduša lietuvieša mistērija: par mirušu uzskatītais viesstrādnieks rūpīgi slēpies

Jauns.lv

Piecus gadus pēc pazušanas bez vēsts Kembridžšīrā Anglijā sveiks un vesels atrasts lietuvietis Ričards Puišis, kurš 2015.gadā pat tika uzskatīts par noslepkavotu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tolaik 35 gadus vecais Ričards meklēšanā izsludināts 2015.gada septembrī. Viņš strādājis kādā fermā aptuveni 30 kilometru attālumā no mājām. Kad vīrietis kādu rītu nav ieradies darbā, viņš izsludināts meklēšanā.

Pāris mēnešus vēlāk - 2015.gada novembrī - par lietuvieša pazušanu tika ierosināts kriminālprocess, jo pavīdēja runas, ka viņš varētu būt noslepkavots - fermā viņš esot paverdzināts. Kādā parkā tika atrasta viņa identifikācijas karte.

foto: Kembridžšīras policija

Anglijā Ričards bija ieradies no Lietuvas pilsētas Šilutes. Viņa māte dzīvojot Lietuvā, māsa Vācijā, bet brālēni Īrijā. Angļu valodu viņš ir pratis slikti, tāpēc uzturējies tikai vietējā lietuviešu kopienā.

Policija uzskatīja, ka viņam varētu būt nodarīts kaitējums, un sacīja, ka ir “absolūti iespējams”, ka Ričards varētu būt kļuvis par mūsdienu verdzības upuri.

Jau decembrī aizdomās par viesstrādnieka slepkavību tika aizturēts un nopratināts kāds vīrietis, kurš vēlāk atbrīvots bez apsūdzībām.

2018.gada augustā policija sāka apšaubīt pieņēmumu, ka meklētais vīrietis ir miris, jo sociālajā vietnē "Facebook" tika atrasts profils ar Ričarda vārdu un fotogrāfijām. 69 draugu lokā bija lietuvieša radi un draugi. Policisti atklāja, ka lapa tiek pārvaldīta no Anglijas pilsētas Visbečas.

foto: Kembridžšīras policija

Šī gada 1.jūlijā policija pārmeklējusi kādu nomaļu īpašumu Visbečā un atradusi Ričardu sveiku un veselu. Policija vēstī, ka vīrietis tīši bija paslēpies un nedeva par sevi ziņu, jo ticis paverdzināts un baidījies. Britu policija sola lietuvietim nodrošināt nepieciešamo atbalstu pēc šiem pieciem gadiem, kurus viņš dzīvojis sarežģītos apstākļos.

Bedforšīras, Kembridžšīras un Hertfordšīras Lielo noziegumu apkarošanas nodaļas galvenais inspektors Robs Hols norāda, ka Ričarda pazušana gandrīz piecus gadus ir bijusi "pilnīga mistērija".

Policija ir sākusi izmeklēšanu par iespējamu paverdzināšanu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās