Pasaulē
2015. gada 14. novembris, 11:01

Francijas laikraksti: "Šoreiz tas ir karš"

Jauns.lv

Reaģējot uz šausminošajiem teroraktiem, kas piektdienas vakarā un sestdienas naktī notika Parīzē un kuros gāja bojā vismaz 120 cilvēku, Francijas laikraksts "Le Parisien" publicēja virsrakstu "Šoreiz ir karš", citiem medijiem publicējot līdzīgus virsrakstus.

Labēji centriskais laikraksts "Le Figaro" publicēja attēlus no slaktiņu vietām Parīzē un virsrakstu "Karš Parīzes centrā".

Daudzi laikraksti aicināja sabiedrību, kas vēl tikai emocionāli atkopās pēc janvāra teroraktiem, kuros gāja bojā 17 cilvēku, būt vienotai.

"Īsto vakardienas mocekļu - nevainīgu upuru un republikas vārdā - Francija spēs palikt vienota un kopā stāties pretī," paziņoja "Le Parisien".

"Teroristu barbarisms" ir pārkāpis "vēsturisku līniju", teikts kreisi noskaņotā laikraksta "Liberation" virsrakstā, aicinot Franciju saglabāt apņēmību.

"Ir neiespējami nesaistīt šos asiņainos notikumus ar kaujām, kas pārņēmušas Tuvos Austrumus. Francija tur piedalās. Tas jāturpina, pat aci nepamirkšķinot," uzsvēra laikraksta galvenais redaktors Lorāns Žofrēns.

Sporta laikraksta "L'Equipe" pirmā lapa bija melna ar vienu vārdu "L'Horreur" ("Šausmas").

Laikraksti arī atgādināja par satīrisko laikrakstu "Charlie Hebdo", kura redakcijā Parīzē šogad janvārī islāmistu ekstrēmisti nošāva 12 cilvēkus. Šis žurnāls vairākkārt izraisījis musulmaņu sašutumu ar karikatūrām par pravieti Muhamedu. 

BNS/Foto: AFP/EPA/Reuters