foto: AP/Scanpix
“Kaut tas būtu tikai sapnis!” Pasaule sēro par bojā gājušo basketbola leģendu Kobi Braientu un viņa meitu
Sērās par basketbola leģendas Kobes Braienta (1978-2020) nāvi vienojusies visa pasaule.
Pasaulē
2020. gada 27. janvāris, 13:15

“Kaut tas būtu tikai sapnis!” Pasaule sēro par bojā gājušo basketbola leģendu Kobi Braientu un viņa meitu

Jauns.lv

Pēc izcilā NBA basketbolista Kobes Braienta (1978-2020) un viņa 13 gadu vecās meitas Džannas nāves sociālajos tīklos visā pasaulē valda sēras. Savās skumjās, šokā un līdzjūtībā dalās fani, slavenības, kā arī ar sportu saistītas un nesaistītas organizācijas.

foto: AP/Scanpix
Sērās par basketbola leģendas Kobes Braienta (1978-2020) nāvi vienojusies visa pasaule.

ASV basketbolists Kobe Braients, viņa meita un vēl 7 cilvēki gāja bojā svētdien, 2020. gada 26. janvārī, helikoptera avārijā. Braientam bija 41 gads, viņa meitai – 13 gadi.

Kā raksta “Los Angeles Times”, “Sikorsky S-76” helikopters miglainos laikapstākļos avarēja kalnos netālu no Kalabasas pilsētas (Kalifornijas štats, ASV).

Publicētas pirmās bildes no traģiskās helikoptera avārijas, kurā bojā gāja Kobe Braients

Svētdien Losandželosā helikoptera avārijā traģiski gājis bojā leģendārais basketbolists Kobe Braients, ziņo vairāki Ziemeļamerikas mediji. Izcilais basketbolists mūžībā aizgāja 41 ...

gallery icon
13

Negadījums notika neilgi pirms pulksten 10.00 pēc vietējā laika. Avārijas vietā sākās ugunsgrēks, turklāt ugunsdzēsējiem un glābējiem bija apgrūtināta piekļuva lidaparātam. Vēlāk gan ugunsnelaimi izdevies lokalizēt.

Losandželosā cilvēki sēro par bojāgājušo NBA leģendu Kobi Braientu un viņa 13 gadu veco meitu Džannu

gallery icon
95

Portālu “Twitter” pārņem sēras

Par Kobes Braienta un Džannas nāvi izteicies arī bijušais ASV prezidents Baraks Obama, nodēvējot viņu par leģendu laukumā un vīrieti, kuram turpmākā dzīve būtu izvērtusies tikpat nozīmīga:

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis, reaģējot uz traģisko vēsti, retvītojis kopīgu bildi:

Līdzjūtību Braientu ģimenei sūta arī pašreizējais ASV prezidents Donalds Tramps, rakstot: "Lai Dievs ir ar jums visiem!":

Satriekta par ziņām saistībā ar Kobes Braienta nāvi ir arī pasaulslavenā TV realitātes šovu personība Kima Kardašjana-Vesta. Viņa apgalvo, ka nespēj iedomāties, kā šobrīd jūtas Braienta ģimene:

Par leģendārā basketbolista nāvi “Twitter” izteicies arī talantīgais amerikāņu futbola spēlētājs Toms Breidijs: "Mums tevis jau pietrūkst, Kobe":

Savas emocijas sociālajos tīklos izklāstījis arī Losandželosas “Lakers” bijušais spēlētājs Karīms Abduldžabars. Viņš pauž, ka atcerēsies Kobi Braientu kā daudz ko vairāk nekā atlētu:

Savus vārdus teicis arī bijušais basketbolists Šakīls O’Nīls. Viņš sūta līdzjūtību arī pārējiem traģēdijā mirušajiem:

Sēro arī populārais ASV TV šova “Jimmy Kimmel Live” vadītājs Džimijs Kimmels, uzsverot to, cik labs tēvs savām meitām bija Kobe Braients:

Populārais ASV popdziedātājs Farels Viljamss par traģisko Braienta un viņa meitas bojāeju izteicās, paužot, ka "pasaule ir zaudējusi milzi":

ASV reperis Kanje Vests aizlūdz par bojāgājušā basketbolista ģimeni:

Sākotnēji tika vēstīts, ka svētdien Losandželosā helikoptera avārijā traģiski gājis bojā leģendārais basketbolists Kobe Braients un vēl 4 cilvēki, tomēr beigās upuru skaits apstiprināts kā deviņi.

Aviokatastrofā mira arī 50 gadu vecais armēņu izcelsmes pilots Ara Zobojans un Orindžkauntijas koledžas ilggadējais beisbola treneris Džons Altobelli kopā ar sievu Keriju un meitu, Džannas komandas biedreni Alīsu.

Tāpat lidaparātā bija Orindžkauntijas privātskolas basketbola trenere Kristīna Mauzere, kura palīdzēja Kobem Braientam trenēt meiteņu basketbola komandu.

Pārējās divas pasažieres ir Sāra Čestere un viņas meita, skolniece Peitona.

Trīspadsmit  gadu vecā Džanna Braienta tika uzskatīta par ļoti talantīgu basketbolisti. Daudzi uzskatīja, ka pusaudzei piemīt tēva talants un mērķtiecība, un pats Kobe cerēja, ka meita basketbola laukumā dosies viņa pēdās.

Basketbola leģenda Kobe Braients (1978-2020) un viņa meita Džanna (2006-2020)

gallery icon
28

Kobe ticēja, ka viņa meita, kuras dēļ leģendārais sportists atsāka sekot līdzi basketbolā notiekošajam, kādu dienu spēlēs WNBA.

Džannas mērķis bija iekļūt slavenajā Konektikutas Universitātes komandā "Huskies", kuru trenē izcilais sieviešu basketbola speciālists Džīno Oriemma.

4 meitu vecāki - NBA leģenda Kobe Braients un viņa sieva Vanesa

gallery icon
44