foto: scanpix
Farāža "Breksita dienas" svinībām Londonā dota "zaļā gaisma"
Pasaulē
2020. gada 15. janvāris, 21:49

Farāža "Breksita dienas" svinībām Londonā dota "zaļā gaisma"

Jauns.lv / LETA

Lielbritānijas galvaspilsētas varasiestādes trešdien devušas "zaļo gaismu" eiroskeptiķu kustības veterāna Naidžela Farāža iecerei 31.janvārī Londonas centrā sarīkot "Breksita dienas" svinības, ieceres atbalstītājiem cenšoties panākt, lai pasākums būtu pēc iespējas vērienīgāks.

"Kustībai "Leave Means Leave" ("Pamest nozīmē pamest") dota atļauja 31.janvārī Parlamenta laukumā rīkot pasākumu. Lieliskas ziņas!" tviterī ierakstījis Farāžs.

Kustība "Leave Means Leave" izveidojās no kampaņas "Leave.EU", ko Farāžs vadīja pirms 2016.gada referenduma par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).

"Šīs valsts vēsturē tas ir dižs brīdis, kas jāsvin," uzsvēra Farāžs.

Svinību rīkotāji "joprojām strādā pie Bigbena un salūta breksita svinībām", norādīja Farāža pēc referenduma izveidotās Breksita partijas līderis Ričards Taiss.

Uz pasākumu tiks uzaicināti 10 000 cilvēku, minēja Farāžs.

Konservatīvais premjerministrs Boriss Džonsons, kas bija viens no kampaņas "Vote Leave" ("Balso par izstāšanos") līderiem pirms breksita referenduma, otrdien raidsabiedrībai BBC sacīja, ka cilvēkiem būtu jāziedo līdzekļi ar kolektīvās finansēšanas vietņu starpniecību, lai panāktu, ka 31.janvārī plkst.23 pēc Griničas laika, kad Lielbritānija pēc 47 ES pavadītiem gadiem bloku pametīs, zvanītu Bigbena zvani.

Lai tas notiktu, ir jāsavāc 500 000 sterliņu mārciņu.

"Saņemies, Boris! Paziņo, ka Bigbens zvanīs," teikts aicinājumā "Leave Means Leave" tvitera kontā. "Un tad iznāc uz Parlamenta laukuma skatuves."

Valdība atteikusies iešķirt papildu finansējumu. Tas ir nepieciešams, jo šobrīd notiek parlamenta Bigbena torņa restaurācija.