foto: AFP/Scanpix
Francijas dienvidaustrumi ieputināti sniegā; 300 000 mājokļu palikuši bez elektrības
Cilvēki Francijas dienvidaustrumos ar lāpstām šķūrē sniegu.
Pasaulē
2019. gada 15. novembris, 14:19

Francijas dienvidaustrumi ieputināti sniegā; 300 000 mājokļu palikuši bez elektrības

Jauns.lv / LETA

Spēcīgajā sniegputenī, kas plosās lielā daļā Francijas dienvidaustrumu, gājis bojā viens cilvēks un 300 000 mājokļu palikuši bez elektroapgādes, piektdien paziņojušas amatpersonas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Apledojums radījis dzelzceļa un autoceļu satiksmes sarežģījumus.

Ceturtdienas vakarā Izēras departamentā kāds 63 gadus vecs vīrietis miris no traumām, kuras guvis, kad viņam uzkritis sniega svara nolauzts koks.

Elektropārvades sistēmu operators "Enedis" ziņo, ka piektdien elektroapgāde pārtraukta 300 000 mājokļiem. Elektroapgādes traucējumi galvenokārt ir Dromas, Ardēšas, Izēras un Ronas departamentos, kur atrodas arī Liona un Grenoble, kompānijas preses pārstāvis pavēstīja televīzijas kanālam BFM.

foto: AFP/Scanpix
Cilvēki Francijas dienvidaustrumos ar lāpstām šķūrē sniegu.

"Tā ir izņēmuma situācija, jo sniegs ir ļoti koncentrēts vienā apkaimē, tādēļ ir nodarīti būtiski bojājumi mūsu elektrolīnijām," paskaidroja kompānijas preses pārstāvis Robēns Devoželērs.

"Ir nolauzti koki, un sniega noliektie zari ir sasaluši un izraisījuši īssavienojumus," viņš teica un piebilda, ka nedrošie ceļi apgrūtina darbiniekiem nonākt pie pārrautajām vietām un salabot vadus.

Nepilnu 24 stundu laikā augstākajās vietās Alpu tuvumā ir uzsnigusi līdz 30 centimetriem bieza sniega sega. Lionas lidostā reģistrēta 15 centimetru sniega sega.

Francijas meteoroloģiskais dienests "Meteo France" piektdienas rītā atcēlis ceļojuma brīdinājumus lielai daļai snigšanas skartās teritorijas, bet atstāti spēkā brīdinājumi par sniegu un tā dēvēto melno ledu Sonas un Luāras departamentā.

Vilcienu operators SNCF paziņoja, ka vismaz līdz piektdienas pēcpusdienai uz sliedēm sakritušu koku un zaru dēļ ir apturēta satiksme trīs galvenajās līnijās Lionas un Grenobles apkaimē.

Naktī no vairākiem vilcieniem evakuēti pasažieri, kas pārsēdināti citu līniju vilcienos vai izmitināti viesnīcās.

Varasiestādes ceturtdien apturēja kravas automašīnu satiksmi, lai izvairītos no sastrēgumiem noslogotākajos maršrutos. Gaidāms, ka ierobežojumi piektdien tiks atcelti.

Vairākās vietās ir atcelta skolu autobusu satiksme.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās