Pasaulē
2019. gada 13. novembris, 10:22

Izraēlā skan sirēnas: kaujinieki no Gazas joslas izšāvuši kārtējās raķetes

Jauns.lv / LETA

Kaujinieki trešdienas rītā no Gazas joslas izšāvuši raķetes uz Izraēlu, uz ko Izraēla atbildējus ar aviācijas triecienu.

Izraēlas armija nosūtījusi lidaparātu, lai uzbruktu raķetes izšāvušajai grupai, un trāpījusi tai, teikts armijas paziņojumā.

Gazas joslas Veselības ministrija paziņoja, ka trešdienas rītā Izraēlas uzlidojumos un raķešu triecienos nogalināti seši palestīnieši un līdz ar to kopš vardarbības eskalācijas iepriekšējā dienā nogalināto cilvēku skaits pieaudzis līdz 16.

foto: Ekrānuzņēmums
No Gaza joslas izšautā raķete virs Izraēlas debesīm.

Izraēlas armija paziņoja, ka kopš otrdienas rīta no Gazas joslas izšauts vairāk nekā 200 raķešu, no kurām vairākus desmitus pārtvērusi valsts pretraķešu sistēma "Dzelzs kupols".

Kā ziņots, iepriekš otrdien gaisa triecienā Gazas joslā Izraēla nogalināja grupējuma "Islāma džihāds" komandieri un ievainoja vēl septiņus cilvēkus. Reaģējot uz to palestīniešu kaujinieki no Gazas joslas atklājuši raķešu uguni pret Izraēlu.

Izraēla apsūdz "Islāma džihāda" militārā spārna komandieru Bahu Abu al Atu par neseno raķešu uzbrukumu Izraēlai un vairāku citu uzbrukumu organizēšanu.

Izraēlas armija pieļāva, ka viņš plāno jaunus uzbrukumus un raksturoja viņu kā "bumbu ar laika degli".

Notikušais draud ar nopietnu vardarbības eskalāciju. Kopš 2008.gada starp Izraēlu un palestīniešu kaujiniekiem Gazas sektorā jau trīs reizes izcēlusies karadarbība.