foto: EPA/Scanpix
Atriebjot "Islāma džihāda" komandiera nāvi, palestīnieši uz Izraēlu atklājuši raķešu uguni
Izraēlas pretraķešu sistēma "Dzelzs kupols" pārtver no Gazas joslas raidītās raķetes.
Pasaulē
2019. gada 12. novembris, 11:09

Atriebjot "Islāma džihāda" komandiera nāvi, palestīnieši uz Izraēlu atklājuši raķešu uguni

Jauns.lv / LETA

Izraēlas armija paziņojusi, ka palestīniešu kaujinieki no Gazas joslas otrdien atklājuši "vērā ņemamu" raķešu uguni pret Izraēlu, tādējādi reaģējot uz radikālā grupējuma "Islāma džihāds" komandiera nogalināšanu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Atklāta vērā ņemama uguns," tiešsaistes preses konferencē žurnālistiem pavēstīja armijas pārstāvis.

Vairākas raķetes trāpījušas Izraēlas dienviddaļu. Telavivā aktivizēta gaisa trauksme, un tiek ziņots, ka Izraēlas pretgaisa aizsardzības sistēma "Dzelzs kupols" virs pilsētas pārtvērusi divas raķetes.

foto: EPA/Scanpix
Izraēlas pretraķešu sistēma "Dzelzs kupols" pārtver no Gazas joslas raidītās raķetes.

Kopumā līdz otrdienas rītam izraēliešu pretgaisa aizsardzības sistēma notriekusi 20 līdz 50 palestīniešu raķetes, vēsta armija.

"Mēs gatavojamies vairāku dienu cīņām," atzina armijas pārstāvis.

Telavivas aglomerācijā slēgtas skolas un bērnudārzi. Izraēlas varasiestādes aicinājušas iedzīvotājus Gazas joslas pierobežā, Telavivā un citviet valsts vidienē, kas neveic neatliekamus darbus, palikt mājās. Aizliegtas arī publiskas sanāksmes.

Kā ziņots, Izraēlas armija otrdienas rītā nogalinājusi palestīniešu kaujinieku grupējuma "Islāma džihāds" komandieri.

"Mēs tikko uzbrukām "Islāma džihāda" komandierim Gazā Baham Abu al Atam," tviterī pavēstīja Izraēlas Aizsardzības spēki. "Al Ata bija tieši atbildīgs par simtiem teroraktu pret izraēliešu civilpersonām un karavīriem, (..) un viņa nākamais uzbrukums bija nenovēršams."

Armija pavēstīja, ka tās mērķis bijusi māja Gazas dienvidaustrumu priekšpilsētā, kur saskaņā ar tās rīcībā esošo informāciju uzturējies al Ata.

Grupējuma "Islāma džihāds" militārais spārns apstiprinājis, ka Izraēlas armijas triecienā nogalināts viens no tā līderiem un ka sprādzienā gājusi bojā arī al Atas sieva.

Vienlaikus kaujinieku grupējums izsludinājis "maksimālu kaujas gatavību". Arī radikālais islāmistu grupējums "Hamas", kas kontrolē Gazas joslu, paziņojis, ka dos Izraēlai prettriecienu.

Tikmēr Sīrijas valdības kontrolētie mediji ziņo, ka Izraēla apšaudījusi vēl viena "Islama džihāda" līdera māju Damaskā, nogalinot viņa dēlu un vēl kādu personu. Izraēla šo triecienu pagaidām vēl nav komentējusi.

Notikušais draud ar nopietnu vardarbības eskalāciju. Kopš 2008.gada starp Izraēlu un palestīniešu kaujiniekiem Gazas sektorā jau trīs reizes izcēlusies karadarbība.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Izraēlas armija jau paziņojusi, ka nosūtījusi uz pierobežu karavīrus un "ir gatava plaša mēroga uzbrukuma un aizsardzības scenārijiem".