foto: EPA/Scanpix
Izraēlas gaisa triecienā nogalināts vēl viens palestīnietis
Gazas joslā otrdien nogalināts vēl viens palestīnietis.
Pasaulē
2019. gada 12. novembris, 14:22

Izraēlas gaisa triecienā nogalināts vēl viens palestīnietis

Jauns.lv / LETA

Izraēlas gaisa triecienā pret radikālo grupējumu "Islāma džihāds" Gazas joslā otrdien nogalināts vēl viens palestīnietis, bet vairāki citi ievainoti, paziņojusi Gazas joslas veselības ministrija un Izraēlas armija.

Gaisa trieciens Gazas joslas ziemeļos notika laikā, kad pieaugusi vardarbība starp palestīniešu kaujiniekiem Gazā un Izraēlu.

Izraēlas armija paziņoja, ka trieciena mērķis bija divi "Islāma džihāda" kaujinieki no grupējuma raķešu palaišanas vienības, kas radīja tūlītēju apdraudējumu. Gazas veselības ministrija ziņo par vienu bojāgājušo un vairākiem ievainotajiem.

foto: EPA/Scanpix
Gazas joslā otrdien nogalināts vēl viens palestīnietis.

Kā ziņots, iepriekš otrdien gaisa triecienā Gazas joslā Izraēla nogalināja grupējuma "Islāma džihāds" komandieri un ievainoja vēl septiņus cilvēkus. Reaģējot uz to palestīniešu kaujinieki no Gazas joslas atklājuši raķešu uguni pret Izraēlu.

Izraēla apsūdz "Islāma džihāda" militārā spārna komandieru Bahu Abu al Atu par neseno raķešu uzbrukumu Izraēlai un vairāku citu uzbrukumu organizēšanu.

Izraēlas armija pieļāva, ka viņš plāno jaunus uzbrukumus un raksturoja viņu kā "bumbu ar laika degli".

Notikušais draud ar nopietnu vardarbības eskalāciju. Kopš 2008.gada starp Izraēlu un palestīniešu kaujiniekiem Gazas sektorā jau trīs reizes izcēlusies karadarbība.

Izraēlas armija jau paziņojusi, ka nosūtījusi uz pierobežu karavīrus un "ir gatava plaša mēroga uzbrukuma un aizsardzības scenārijiem".