foto: Ekrānuzņēmums no Twitter
"Grēta ir jūsu dievs" - Romā izkarināta klimata aktīvistes Tūnbergas lelle - putnubiedēklis
Romā uz tilta atrasta izkarināta klimata aktīvistes Grētas Tūnbergas lelle – putnubiedēklis.
Pasaulē
2019. gada 8. oktobris, 16:46

"Grēta ir jūsu dievs" - Romā izkarināta klimata aktīvistes Tūnbergas lelle - putnubiedēklis

Jauns.lv

Romā uz tilta izkarināta zviedru klimata aktīvistes Grētas Tūnbergas lelle – putnubiedēklis, vēsta ārvalstu mediji.

Manekens bijis apģērbts dzeltenā lietusmētelī, pie galvas piestiprinātas bizes, bet klāt pievienots uzraksts angļu valodā “Grēta ir jūsu dievs”.

Policija norādījusi, ka uzsākusi izmeklēšanu pamatojoties uz “pastiprinošiem” draudiem. Masu mediji ziņo, ka manekenu izveidojuši aktīvistu grupas “Gli Svegli” ( Atmošanās – red.) biedri.

Vides aktīvistes Grētas Tūnbergas dzīve

gallery icon
57

Romas mērs Virdžīnija Radži sociālajā vietnē “Twitter” uzrakstījusi, ka ir solidāra ar 16 gadus veco zviedru meiteni un viņas ģimeni, incidentu nodēvējot par “apkaunojošu”.

Tiek ziņots, ka incidents noticis demonstrāciju pret klimata izmaiņām laikā. Šos protestus visā pasaulē organizējot grupa “Extinction Rebellion” ar mērķi piespiest valdības izmainīt politiku ekoloģijas nozarē.

foto: Vida Press
Grēta Tūnberga

24. septembrī 16 gadus vecā zviedru aktīviste Grēta Tūnberga ANO Ģenerālajā asamblejā ar uzrunu par mūsdienu klimata problēmām vērsās pie pasaules līderiem.

“Jūs esat nozaguši manu bērnību un sapņus, mētājoties ar saviem tukšajiem vārdiem, bet tomēr, esmu viena no tiem, kam paveicies,” sēdē sacīja Tūnberga. “Cilvēki cieš, cilvēki mirst!” - piebildusi 16 gadus vecā vides aktīviste.