foto: EPA/Scanpix
Parīzē protestu dēļ izvērsti stingri drošības pasākumi
Pasaulē
2019. gada 21. septembris, 14:56

Parīzē protestu dēļ izvērsti stingri drošības pasākumi

LETA

Parīzē sestdien izvērsti stingri drošības pasākumi, lai aizsargātu vēsturiskās vietas un valdības ēkas, Francijas galvaspilsētā tā dēvētās dzelteno vestu kustības aktīvistiem, arodbiedrības un vides aizstāvjiem plānojot vairākas protesta akcijas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Varasiestādes izvietojušas vairāk nekā 7000 policistu un aizliegušas protestus plašā centra teritorijā, kas aptver prezidenta pili, valdības un parlamenta ēkas, Elizejas lauku avēniju, Eifeļa torni un Parīzes Dievmātes katedrāli.

Sestdienas rītā Parīzes ielās gājienā devās vairāki simti protestētāju pret valdību.

Policija aizturējusi vismaz 39 cilvēkus un dažiem protestētājiem bijuši līdzi āmuri vai degvielas kannas.

Tāpat policija pielietojusi asaru gāzi, lai izdzenātu nelielus protestētāju barus pie Elizejas lauku avēnijas un vēl divās vietās, kur šajā nedēļas nogalē protesti aizliegti ir aizliegti.

Dzelteno vestu organizators Tjerī Pols Valē iepriekš ziņu aģentūrai "The Associated Press" pavēstīja, ka demonstranti cer ar protesta akciju sestdien Parīzē un citās Francijas pilsētās atdzīvināt pieklusušo kustību pret ekonomisko netaisnību.

Francijas prezidents Emanuels Makrons šogad piedāvāja risinājumus dažām no dzelteno vestu kustības paustajām bažām, bet neapmierinātība sabiedrībā atkal sāk pieaugt saistībā ar Makrona plāniem reorganizēt Francijas dārgo un sarežģīto pensiju sistēmu.

Galēji kreisi noskaņotā arodbiedrība "Strādnieku spēks" sestdien rīko atsevišķu gājienu pret pensionēšanās reformu, lai paustu bažas, ka cilvēkiem būs garāks darba mūžs un mazākas pensijas.

Vienlaikus klimata aktīvisti sestdien Parīzes ielās izies demonstrācijā, lai pieprasītu aktīvāku valdības un kompāniju rīcību videi kaitīgo izmešu samazinājumam, degošo Amazones lietus mežu un kūstošo Arktikas ledāju glābšanai.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās